Tenis

Petra Martić nakon preokreta svladala Rumunjku za četvrtfinale Istanbula

Petar Jenjić • četvrtak, 25.04.2019.
Petra Martić nakon preokreta svladala Rumunjku za četvrtfinale Istanbula
Foto: EPA

Petra Martić uspješno je odradila meč osmine finala na WTA turniru u Istanbulu, hrvatska predstavnica u tri je seta bila bolja od Rumunjke Ane Bogdan...

Na WTA turniru u Istanbulu nastupa Petra Martić koja je kao šesta nositeljica, u dvoboju osmine finala, bila bolja od Rumunjke Ane Bogdan.

Hrvatska tenisačica do treće pobjede u trećem međusobnom dvoboju stigla je u tri seta sa 4:6, 7:5, 6:3 nakon dva sata i 15 minuta igre. Za ulazak u polufinale igrat će protiv bolje iz dvoboja Katerina Kozlova - Kristina Mladenović.

U prva četiri gema vidjeli smo četiri breaka, po dva sa svake strane. Bogdan je nešto kasnije napravila break za 5:3 te je imala servis za set, no hrvatska tenisačica nakratko se uspjela spasiti. Međutim, pri servisu za 5:5 Martić je ponovno ispustila break, a Rumunjka je tako osvojila set.

Nisu stvari dobro izgledale za hrvatski tenisačicu niti u drugom setu u kojem je Bogdan povela s 3:1. Međutim, Martić je uspjela okrenuti stvari u svoju korist, a drugi je set uspjela dobiti sa 7:5.

Treći je set ponovno otišao na stranu Martić koja je svoj drugi break napravila za vodstvo 2:1. Do kraja meča uspjela je još jednom oduzeti servis Rumunjki te stići do pobjede.

WTA Istanbul, osmina finala:
Petra Martić (6) - Ana Bogdan 4:6, 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!