Tenis

Sakkari i Konta ušle u finale WTA turnira u Rabatu

Jan Šneler • petak, 03.05.2019.
Sakkari i Konta ušle u finale WTA turnira u Rabatu
Foto: EPA

Odigrana su oba polufinalna meča na WTA turniru u marokanskom Rabatu, a za titulu će se boriti Maria Sakkari i Johanna Konta...

Iako Johanna Konta nije bila favoritkinja protiv četvrte nositeljice Ajle Tomljanović, pobjeda Britanke ne iznenađuje jer se radi o sjajnoj tenisačici. S druge strane, Maria Sakkari rutinski je došla do slavlja protiv Alison Van Uytvanck i ušla u finale WTA turnira u Rabatu.

Tomljanović je slabo otvorila meč te je Konta već u prvom gemu došla do breaka. Malo kasnije, britanska tenisačica ponovno oduzima servis Australki i dolazi do vodstva od 4:1 i servisa. Tomljanović se nakratko vraća, ali Konta ponovno radi break i konačno sigurnim servisom dolazi do vodstva s 6:2.

Dok je u prvom setu bilo pregršt uzbuđenja, u drugom su izostali breakovi. Vidjeli smo tek po jednu priliku sa svake strane, ali tenisačice su dobro držale svoje servise. Ipak, tie-break je bio iznimno uzbudljiv. Dominirala je Britanka, imala veliku prednost, ali u ključnim trenucima Tomljanović dolazi do vodstva od 6:5 i dvije set lopte na svom servisu.

Australka ipak nije uspjela izjednačiti u setovima već se Konta sjajno izvukla i sa 9:7 došla do slavlja u drugom setu.

Grčka tenisačica Sakkari imala je velikih poteškoća s Belgijkom Van Uytvanck, ali je uspjela doći do finala nakon dva seta. U prvom setu, belgijska tenisačica dva je puta imala break prednosti, no Sakkari se oba puta vratila i u ključnim trenucima treći put oduzela servis te slavila u prvom setu sa 6:4.

U nastavku je na sličan način belgijska tenisačica izgubila set. Ovoga puta Sakkari dolazi prva do breaka, no u trenucima kada vodi 5:3 i ima servis za meč, Van Uytvanck radi break. Belgijka ipak nije dugo izdržala jer je grčka tenisačica već u sljedećem gemu došla do breaka koji joj je donio novih 6:4 i prolaz u finale.

WTA Rabat, polufinale:
Ajla Tomljanović (AUS, 4) - Johanna Konta (VB, 7) 2:6 (7)6:7
Maria Sakkari (GRČ, 6) - Alison Van Uytvanck (BEL, 8) 6:4 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!