Tenis

Garin šokirao Zvereva, Berrettini nastavlja sjajni niz

Jan Šneler • petak, 03.05.2019.
Garin šokirao Zvereva, Berrettini nastavlja sjajni niz
Foto: EPA

Poznati su parovi polufinala na ATP turniru u Münchenu, a u današnjim četvrtfinalnim mečevima najveće iznenađenje priredio je Christian Garin koji je porazio Alexandera Zvereva...

Odigrani su četvrtfinalni mečevi na ATP turniru u Münchenu, a veliki šok za domaće navijače priredio je Christian Garin koji je porazio prvog nositelja Alexandera Zvereva. Još jedna njemačka uzdanica Philipp Kohlschreiber završila je svoj nastup u četvrtfinalu ispavši od Mattea Berrettinija.

Zverev je odlično otvorio meč, došao do ranog breaka i poveo s 3:0. Ipak, Garin se nije predavao, došao je već u petom gemu do vraćanja oduzetog servisa i u samoj završnici seta još jednim breakom prelomio tijek igre i sa 6:4 poveo. U drugom setu, Čileanac je poveo s 3:1 i Zverevu je prijetio brzi oproštaj od Münchena.

Ipak, njemački tenisač uspijeva izjednačiti i doći do 4:4. Garin pak propušta u tim trenucima veliku priliku. Napravio je novi break, poveo s 5:4 i imao čak tri meč lopte na svom servisu, no pokleknuo je te je Zverev s dva uzastopna breaka došao do izjednačenja sa 7:5. Početak trećeg seta kao da je bio najava pada Čileanca.

Zverev je poveo s 2:0, imao servis, no Garin se po tko zna koji puta uspijeva vratiti. Još dva puta su si tenisači međusobno oduzimali servise, a Zverev je čak pri vodstvu 5:4 imao dvije meč lopte na servis Garina. Ipak, Čileanac je izdržao, došao do breaka u sljedećem gemu i rutinskim servisom došao do velikog slavlja sa 7:5.

Berrettini nastavlja sjajnu formu nakon slavlja na ATP turniru u Budimpešti. Večeras je nakon dva i pol sata igre bio bolji od Kohlschreibera. Nakon prilično dugog prvog seta, njemački tenisač je poveo sa 6:4. Talijan ipak u sljedeća dva seta dolazi do dva breaka što je bilo dovoljno da sa 7:5 i 6:4 dođe do novog polufinala na ATP turniru.

Tamo će ga čekati Roberto Bautista-Agut koji je izgubio prvi set od Guide Pelle sa 6:4, da bi u nastavku proigrao i prošao dalje. Prelomio je Španjolac u drugom setu, zadržao koncentraciju u ključnom trenutku i došao do izjednačenja sa 6:4. U posljednjem setu, dileme nije bilo. Bautista-Agut je bio daleko koncentriraniji i sa 6:0 osigurao je poluzavršnicu.

Još jedan Talijan borit će se za ulazak u finale. Prošlogodišnji pobjednik iz Budimpešte Marco Cecchinato slavio je protiv Martona Fucsovicsa. Prvi set lagano je pripao Mađaru sa 6:1, no u nastavku talijanski tenisač uzvraća udarac i s dva puta po 7:5 dolazi do slavlja.

ATP München, četvrtfinale:
Marco Cecchinato (ITA, 3) - Marton Fucsovics (MAĐ, 8) 1:6 7:5 7:5
Alexander Zverev (NJE, 1) - Christian Garin (ČIL) 4:6 7:5 5:7
Matteo Berrettini (ITA) - Philipp Kohlschreiber (NJE) 4:6 7:5 6:4
Guido Pella (ARG, 7) - Roberto Bautista-Agut (ŠPA, 4) 6:4 4:6 0:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!