Tenis

Hrvatski tenisači i tenisačice saznali protivnike na Mastersu u Madridu

Petar Jenjić • subota, 04.05.2019.
Hrvatski tenisači i tenisačice saznali protivnike na Mastersu u Madridu
Foto: EPA

Održan je ždrijeb za Masters u Madridu koji kreće od sljedećeg tjedna, a svoje su protivnike saznali Marin Čilić, Borna Ćorić, Petra Martić i Donna Vekić...

Održan je ždrijeb za Masters u Madridu. Od hrvatskih tenisača Marin Čilić u prvom će kolu biti slobodan jer je deveti nositelj, a u drugom ga čeka bolji iz dvoboja Nick Kyrgios - Jan-Lennard Struff. Eventualna osmina finala nosi meč s Juanom Martinom Del Potrom, a četvrtfinale s Novakom Đokovićem,no kada uzmemo u obzir trenutnu formu, toliko daleko možda i ne bismo trebali ići.

Bornu Ćorića u prvom kolu čeka Francuz Lucas Pouille. U slučaju prolaska prve prepreke igrao bi protiv boljeg iz dvoboja između kvalifikanta i Alexa De Minaura. Osmina finala donosi eventualan dvoboj s Alexanderom Zverevim, dok bi četvrtfinale moglo donijeti Tsitsipasa ili Hačanova.

Što se tiče onih najboljih, Novaka Đokovića u drugom kolu očekuje bolji iz dvoboja između kvalifikanta i Grigora Dimitrova, Roger Federer protiv boljeg iz dvoboja Richard Gasquet - Alejandro Davidovich Fokina, dok će Rafael Nadal odmah u drugom kolu imati nezgodnog protivnika, ili Denisa Šapovalova ili Felixa Augera Aliassimea

Što se tiče ženskog dijela ždrijeba, Donna Vekić igrat će u prvom kolu protiv Qiang Wang, u drugom ju očekuje jedna od kvalifikantica, dok bi u osmini finala mogla igrati protiv Petre Martić ili Angelique Kerber.

Upravo bi Petra Martić u drugom kolu mogla naletjeti na neugodnu Njemicu, ali za to mora prvo poraziti Garbine Muguruzu na startu turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!