Nogomet

Guerrero: "Ako se mene pita, nisam niti igrao na Svjetskom prvenstvu"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.05.2019.
Guerrero: "Ako se mene pita, nisam niti igrao na Svjetskom prvenstvu"
Foto: EPA

Peruanski kapetan Paolo Guerrero neće po dobrom pamtiti dane uoči prošlog Svjetskog prvenstva u Rusiji. Zbog suspenzije bio je pod velikim upitnikom za nastup na SP-u, ali je na kraju ipak dobio zeleno svjetlo...

Sportski arbitražni sud prošle je godine dao dozvolu Paolu Guerreru za nastup na Svjetskom prvenstvu dok je trajao žalbeni postupak zbog pozitivnog dopinškog testa, Guerrero je nastupio na SP-u, ali i sam tvrdi kako se ne osjeća kao da je igrao u Rusiji.

"San moje države bio je plasirati se na Svjetsko prvenstvo, a ja sam nepravedno ostao bez tog sna. Izbacili su me sa Svjetskog prvenstva i što se mene tiče, nisam niti igrao na SP-u. Nisam igrao jer sam imao samo deset dana priprema, trenirao sam u parku i dok su europski igrači imali i po 70 utakmica u sezoni, ja sam ih odigrao tri", ističe Guerrero za TV Globo.

Prošlog mjeseca istekla mu je suspenzija u potpunosti i nastavio je igrati u dresu brazilskog Internacionala za kojeg je u šest nastupa postigao četiri gola.

"Svio znaju da nisam mogao dati sve od sebe u Rusiji, uključujući i sve u Peruu. Kako sam uopće mogao? Morao sam tamo biti zbog suigrača jer su vidjeli primjer u meni. Ali jesam li ostvario sve što sam mogao? Ne."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!