Nogomet

Eintracht nakon blamaže u Leverkusenu ide po finale Europske lige, Valencia hvata zaostatak

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.05.2019.
Eintracht nakon blamaže u Leverkusenu ide po finale Europske lige, Valencia hvata zaostatak
Foto: EPA

Danas su na rasporedu uzvratni dvoboji polufinala Europske lige u kojima Chelsea dočekuje Eintracht nakon 1:1 u Frankfurtu, a Valencia na svom stadionu s minusom 1:3 iz prvog susreta igra protiv Arsenala...

Chelsea je donio dobar rezultat iz Frankfurta i ima dobre šanse za prolazak u finale. U prvom susretu remizirao je 1:1, a sada će na svom travnjaku tražiti mjesto u borbi za trofej. Maurizio Sarri osjetit će neigranje prvenstveno Antonija Rudigera i N'Goloa Kantea koji su ozlijeđeni i za njih je sezona gotova, a nema niti mladog Calluma Hudson-Odoija.

Nakon prvog susreta Sarri je bio na udaru kritika zbog ostavljanja Edena Hazarda na klupi, a to se neće dogoditi u uzvratu. Tu će Sarri krenuti s najjačom raspoloživom postavom.

"Presretan sam što smo osigurali mjesto među četiri u prvenstvu. U Europskoj ligi nam je cilj ući u finale i osvojiti trofej jer mislim da zaslužujemo trofej ove sezone. Neće biti lako jer ćemo igrati protiv opasnog protivnika što smo vidjeli i u prvom susretu u Frankfurtu. Dinamični su i agresivni te kada pronađu prostor odlično ga koriste. U polufinalu ne možete igrati protiv laganog protivnika i teško je biti favorit u toj fazi", ističe Sarri.

Eintrachtu se vraća Ante Rebić koji je propustio prvu utakmicu zbog kartona, a Rebić je bio dio one momčadi koja se osramotila za vikend u Leverkusenu, a Adi Hütter očekuje posve drugačiji Eintracht na Stamford Bridgeu.

"Razgovarali smo nakon tog poraza, analizirali smo ga i neću otkrivati o čemu smo sve pričali. Pokušali smo ostaviti to iza sebe, ali nije normalno da na taj način izgubimo. Bez obzira na sve imamo dobar osjećaj, zadovoljan sam stanjem u momčadi i uvjeren da ćemo dobro odigrati."

Hütter je dobio i pokoji savjet od Jürgena Kloppa s kojim se čuo nakon Liverpoolovog čuda protiv Barcelone. Hütter poručuje i kako mu je Klopp poželio sve najbolje protiv Chelseaja.

U drugom susretu Valencia hvata 3:1 zaostatak iz prvog susreta protiv Arsenala. Marcelinho je bio kritiziran nakon prvog susreta zbog zatvorenijeg pristupa i očekuje se puno hrabriji domaćin koji ovdje nema izbora i mora do pobjede s barem dva gola razlike.

I Marcelinho izvlači inspiraciju iz uzvrata Lige prvaka te vjeruje u mogući preokret svojih igrača protiv "vrhunskog protivnika".

"Liga prvaka nam je pokazala kako je sve moguće, to je lekcija svima nama da uz pravi pristup i veliku borbenost možemo do uspjeha i prilike za finale. To ne znači da ćemo uspjeti, ali ako budemo na svom maksimumu, vjerujemo da možemo do finala."

Arsenal nije završio sezonu u prvenstvu kako je želio, u Premiershipu je zaredao s lošim rezultatima i nastupima te priliku za ulazak u Ligu prvaka hvata kroz Europsku ligu. Za to treba proći Valenciju protiv koje ima prednost.

"Zahtjevi i ulog su visoki te svatko želi titulu pobjednika Europske lige i to ne samo zbog ulaska u Ligu prvaka. Arsenalu i valenciji trofeji uvijek trebaju biti cilj pa tako i sada i mi i oni želimo otići do kraja. Želimo uživati u ovom susretu, ovakve utakmice uvijek trebaju izvlačiti maksimum iz igrača", ističe Unai Emery.

Europska liga, polufinale, 21 sat:
Chelsea - Eintracht (1:1)
Valencia - Arsenal (1:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!