Nogomet

Kepa junak Chelseaja, obranio dva penala i zakazao još jedno englesko finale!

Branimir Korać • četvrtak, 09.05.2019.
Kepa junak Chelseaja, obranio dva penala i zakazao još jedno englesko finale!
Foto: EPA

Chelsea i Arsenal igrat će u finalu Europske lige! Nakon što je u drami i 120 minuta Eintracht izvukao 1:1, imao je prednost i prilikom izvođenja jedanaesteraca, ali Kepa Arrizabalaga obranio je dva pokušaja gostiju i odveo Chelsea u finale...

Veliko finale čeka nas i ui Europskoj ligi gdje je Chelsea zakazao dvoboj protiv Arsenala. Veliki londonski derbi, Arsenal ga je lakše izborio, ali u Chelseaju mogu biti prezadovoljni jer su igrali protiv izrazito neugodnog protivnika i nakon dva puta po 1:1 slavili na penale.

Obje momčadi otvoreno su krenule u utakmicu, nije bilo previše kalkulacija i više se razmišljalo kako doći do pogotka nego kako se obraniti.

Nije se dugo čekalo na prvu prijetnju, a ona je stigla od strane gostiju. Već u četvrtoj minuti Luka Jović je nakon kornera došao do lopte na desetak metara, pucao je glavom, ali udarac nije bio dovoljno jak da bi zabrinuo Kepu.

Zato je Kepa desetak minuta kasnije pokazao zašto je jedan od najperspektivnijih vratara svijeta. Jović je ubacio za Da Costu koji je opalio iz prve, bio je to snažan udarac, lopta je išla u gornji kut, ali Kepa je fantastično reagirao i odličnom obranom spasio svoju mrežu.

Nakon toga uslijedilo je bolje razdoblje u igri Chelseaja koji je sve češće prijetio i imao vrlo dobre prilike sredinom prvog dijela preko Girouda i Davida Luiza. Prvom je pokušaj obranio Trapp, a drugom je lopta izbijena s gol linije.

U 28. minuti Chelsea ipak dolazi do vodstva. Eden Hazard sjajno je proigrao Rubena Loftus-Cheeka koji dolazi iskosa pred vratara i rutinski zabija za 1:0.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjena, a odmah na startu drugog poluvremena Eintracht je došao do poravnanja. U 49. minuti prvo su gosti tražili kazneni udarac zbog igranja rukom Matea Kovačića u 16 metara, sudac je pokazao da se nastavi s igrom, a u nastavku akcije lopta je došla u 16 metara do Jovića koji izlazi sam pred Kepu i lakoćom mu zabija.

Igralo se obostrano borbeno, obje momčadi su pružale sve od sebe kako bi stvorile ozbiljniju prijetnju, ali obrane su uglavnom dobro reagirale i nisu dopustile pogodak.

Susret je otišao u produžetke gdje je Eintracht imao fantastičnu priliku u 100. minuti. Sebastien Haller pucao je prema golu domaćina, Kepa je već bio svladan, ali požrtvovno se bacio David Luiz i izbio loptu doslovno s gol linije.

I u 105. minuti lopta je doslovno izbačena u posljednji trenutak na putu prema golu. Ovaj put Haller je odlično pucao glavom nakon kornera, a pogotku se ispriječio Zappacosta.

Chelsea je u produžecima imao inicijativu, ali teško je dolazio do prilika. Jednu od boljih imao je u 115. minuti Zappacosta koji je dobro opalio s ruba kaznenog prostora opalio, ali Trapp sjajno brani.

Lopta je završila u korneru, Trapp je hvatao loptu, a uz njega je bio Azpilicueta koji je odbija u mrežu, ali pogodak nije priznat zbog prekršaja na vrataru.

Ostalo je 1:1 i odluka je pala iz jedanaesteraca. Trapp je obranio pokušaj Azpilicuete, ali Kepa je nakon toga skinuo pokušaje Hintereggera i Paciencie te odveo Chelsea u finale.

Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu, a Rebić je izašao u 93. minuti.

0:1 Haller
1:1 Barkley
1:2 Jović
Azpilicueta - Trapp brani
1:3 De Guzman
2:3 Jorginho
Hinteregger - Kepa brani
3:3 David Luiz
Paciencia - Kepa brani
4:3 Hazard

Chelsea - Eintracht Frankfurt Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!