Košarka

Raptorsi nisu uspjeli, sedma utakmica daje protivnika Bucksima u finalu

Branimir Korać • petak, 10.05.2019.
Raptorsi nisu uspjeli, sedma utakmica daje protivnika Bucksima u finalu
Foto: EPA

Philadelphia 76ersi upisali su pobjedu u šestoj utakmici NBA doigravanja protiv Toronto Raptorsa. Toronto je tako ostao na životu i sedma utakmica donijet će protivnika Milwaukee Bucksima u finalu Istoka...

Još jedan sjajan nastup Jimmyja Butlera koji se jednostavno odbija predati, odveo je Sixerse do pobjede protiv Raptorsa te odgodio odluku o putniku u finale Istoka.

Nakon što je u prošlom susretu u Torontu Philadelphia doslovno osramoćena, ovaj put stvari su bile nešto drugačije i Sixersi su bili puno bolji.

Butler je bio vrlo raspoložen, Ben Simmons je odigrao svoju vjerojatno najbolju utakmicu u ovosezonskom doigravanju, s Embiidom na parketu Sixersi su bili na +40, jednostavno su bili raspoloženiji i bolji te izborili sedmu utakmicu u Torontu.

Butler je prvo poluvrijeme odradio na vrlo visokoj razini i tu je ubacio 19 poena te predvodio Philadelphiju do vodstva 58:43 na odmoru. Uspjeli su u jednom dijelu Raptorsi pojesti dobar dio od zaostatka od 19 poena i serijom 12:0 vratiti se u utakmicu, ali stvari nisu eskalirale i Sixersi su bez većih problema zadržali kontrolu nad susretom.

U zadnjoj dionici imali su najvećim dijelom prednost iznad 20 poena ili u tom rasponu io tek u završnici Raptorsi su malo uljepšali poraz i izgubili sa 112:101.

Butler je predvodio domaćina s 25 poena, osam asistencija i šest skokova, Ben Simmons dodao je 21 poen, osam skokova i šest asistencija, a Joel Embiid dodao je 17 poena i 12 skokova.

Kod Raptorsa Kawhi Leonard ubacio je 29 poena uz 12 skokova i pet asistencija, a Pascal Siakam završio je s 21 poenom i šest skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 112:101 (3-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!