Košarka

Sedma utakmica u Coloradu odlučuje, Lillard i društvo izborili majstoricu

Branimir Korać • petak, 10.05.2019.
Sedma utakmica u Coloradu odlučuje, Lillard i društvo izborili majstoricu
Foto: EPA

Denver Nuggetsi morat će i u drugoj rundi NBA doigravanja kroz sedmu utakmicu na svom parketu tražiti prolaz u finale konferencije. Portland Trail Blazersi svladali su ih u šestoj utakmici u Oregonu sa 119:108...

Kada Damian Lillard uđe u ritam gotovo nemoguće ga je zaustaviti, a Portland Trail Blazersi postanu protivnik kojeg nitko ne želi. Lillarda su Nuggetsi koliko-toliko držali pod kontrolom u ovoj seriji, ali u ovoj utakmici nisu imali lijeka i uz pomoć CJ-a McColluma i Rodneyja Hooda odveo je Blazerse do pobjede.

Ušli su Blazersi dosta nervozno u utakmicu i imali su u početku problema, Nuggetsi su bolje reagirali, međutim u drugoj dionici ipak su odgovorili i odnijeli prednost na odmor.

Tu je veliki doprinos s klupe pružio Rodney Hood koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u doigravanju ikada, zatim je treća četvrtina pripala Lillardu koji je ubacio 17 poena u tom razdoblju dok su domaćini u zadnjoj četvrtini bez problema iskontrolirali dvoboj i otišli do pobjede.

Denver hvata prvo konferencijsko finale još od 2009. godine, a Portlandova suša traje još duže, tamo od 2000. godine kada su neslavno ispali od Lakersa u sedam utakmica i upisali poraz u sedmoj nakon što su imali visoku prednost.

Tenzije u ovoj seriji traju od početka, a i ova utakmica donijela je probleme za suce, ali i zaštitare. Naime u zadnjoj dionici u jednom trenutku je zaiskrilo kada je Seth Curry pokušao podići Zacha Collinsa s poda, ali iz nekog razloga Will Barton se umiješao i nešto prigovorio Curryju koji nije ostao dužan. Uslijedilo je naguravanje i tehničke pogreške za Bartona i Torreyja Craiga na jednoj strani te Curryja i Collinsa na drugoj.

Do kraja susreta Blazersi ipak nisu imali problema i glatko su slavili. Inače susretu je prisustvovao i Jusuf Nurkić koji je toplo pozdravljen, a drugi dio odgledao je s klupe Portlanda.

U redovima Portlanda trio koji je donio pobjedu zajedno je ubacio gotovo 90 poena. Damian Lillard završio je s 32 poena i pet asistencija, CJ McCollum dodao je 30 poena i šest skokova, a Rodney Hood 25 poena.

Kod Nuggetsa Nikola Jokić ubacio je 29 poena uz 12 skokova i osam asistencija, a Jamal Murray pratio ga je s 24 poena, deset skokova i pet asistencija.

NBA:
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 119:108 (3-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!