Tenis

Lagan posao za Čilića na startu Rima, Ćorić ima zahtjevnog protivnika

Branimir Korać • petak, 10.05.2019.
Lagan posao za Čilića na startu Rima, Ćorić ima zahtjevnog protivnika
Foto: EPA

Održan je ždrijeb Masters 1000 turnira u Rimu, a protivnike su saznali Marin Čilić, Borna Ćorić i Donna Vekić. Najlakšeg protivnika dobio je Čilić...

Nakon što je predao meč četvrtfinala u Madridu Novaku Đokoviću zbog trovanja hranom, Marin Čilić odlazi za Rim gdje će nastupati na tamošnjem Masters 1000 turniru. Prvo kolo donijelo mu je domaćeg igrača s pozivnicom, tek 419. igrača svijeta, Andree Bassa koji baš i nema previše uspjeha u karijeri, a balansira između Challengera i ITF turnira.

Basso ne bi smio predstavljati nikakav problem za Marina, a u drugom kolu ponovno bi mogao na Jan-Lennarda Struffa kojeg je svladao u Madridu. Ovdje Struff igra na startu protiv Grigora Dimitrova koji je otpustio dosadašnjeg trenera i vidjet ćemo što će mu ta promjena donijeti.

Borna Ćorić otvara protiv mladog Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea koji je odličnim nastupima ove godine došao do 30. mjesta. Kako mu je ovo prva prava seniorska sezona, nakupio se bodova i strelovito napredovao u rankingu, a Bornu je svladao u četvrtfinalu Miamija sa 7:6, 6:2.

Pobjednik ovog meča igrat će protiv Johna Millmana ili kvalifikanta.

Kod tenisačica u glavnom ždrijebu nema Petre Martić koja će propustiti ovaj turnir, a tu je trenutno Donna Vekić koja je zbog ozljede predala Petri meč u Madridu, no ovdje je još u ždrijebu. Prva protivnica trebala bi joj biti Anastazija Pavljučenkova.

Rim, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 9) - Andrea Basso (Italija, WC)
Borna Ćorić (Hrvatska, 13) - Felix Auger-Aliassime (Kanada)
Donna Vekić (Hrvatska) - Anastazija Pavljučenkova (Rusija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!