Košarka

Kawhi Leonard sa sirenom uz poljubac sreće odveo Raptorse u finale Istoka!

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.05.2019.
Kawhi Leonard sa sirenom uz poljubac sreće odveo Raptorse u finale Istoka!
Foto: EPA

Kakav kraj utakmice u Torontu! Drama nad dramama u posljednjim sekundama i ubačaj Kawhija Leonarda sa sirenom preko Joela Embiida za pobjedu Raptorsa 92:90...

Teško da je uistinu moglo dramatičnije. Kroz svih 48 minuta u Torontu se vodila velika bitka, a vrhunac se dogodio u zadnjih nekoliko sekundi. Prvo je četiri sekunde prije kraja Jimmy Butler izjednačio na 90:90 da bi nakon toga Kawhi Leonard sa sirenom i preko ispružene ruke i tijela Joela Embiida ubacio za pobjedu.

Iz vrlo teške pozicije Leonard je pogodio, lopta se visoko odbila od obruča, zatim se vratila i ponovno odbijala da bi na kraju ipak prošla kroz mrežicu za oduševljenje u Scotiabank Areni!

Raptorsi idu na megdan Milwaukee Bucksima, čeka se veliki dvoboj između Leonarda i Giannisa Antetokounmpa. Bucksi se već neko vrijeme odmaraju i svježi dočekuju Raptorse koji su iscrpljeni nakon ove teške serije. Leonard je i nakon prošle utakmice izgledao kao da je na rubu snaga, ali imao je snage vući svoju momčad i u ovom dvoboju.

Oba trenera koristila su vrlo mali broj igrača u ovom susretu. Kod Raptorsa priliku s klupe dobili su samo Serge Ibaka i 15 minuta Fred VanVleet dok su kod Sixersa svi starteri na terenu proveli barem 40 minuta. Nešto malo s klupe su ulazili Mike Scott, James Ennis i Greg Monroe.

Nitko izvan startne petorke nije se uspio razigrati osim Ibake koji je uz Leonarda igrao iznimno bitnu ulogu u ovoj sedmoj utakmici. Odrađivao je dobar posao na obje strane parketa i bio faktor X na strani Raptorsa.

Susret je krenuo dosta nervozno, obje momčadi jako su se mučile u napadu, ulog je bio vrlo visok i puno se griješilo stoga i ne čudi što je prva dionica završila 18:13 za Raptorse. U drugoj su se napadi već malo razigrali, a na poluvrijeme je Toronto odnio 44:40.

Drugo poluvrijeme donijelo je pravu dramu. Raptorsi su bolje krenuli i poveli s 50:41, ali onda kreće serija Philadelphije čak 16:0 kojom potpuno okreće stvari na svoju stranu. Ibaka je igrao veliku ulogu u povratku Toronta, on i Leonard izbrisali su zaostatak u kojem su se Raptorsi našli i vratili utakmicu u egal.

U zadnjoj dionici nastavila se ravnopravna borba, a Raptorsi su u zadnju minutu ušli s vodstvom 89:85. Prvo je Leonard pogodio za plus dva, a onda je Lowry ukrao loptu Harrisu, dao loptu u kontru za Siakama koji polaže za 89:85.

Nakon toga obrana Sixersa odrađuje jako dobar posao, a Butler i Embiid vraćaju Philu na samo minus jedan. Deset sekundi prije kraja Leonard pogađa samo jedno slobodno bacanje, Butler bježi u kontru te poravnava na 90:90 da bi uslijedio već opisani koš Leonarda za kraj serije.

Leonard je susret završio s 41 poenom i osam skokova, Ibaka je dodao 17 poena i osam skokova, a Siakam 11 poena i 11 skokova. Kod Philadelphije Embiid je završio s 21 poenom i 11 skokova, JJ Redick dodao je 17 poena, a Tobias Harris 15 poena i deset skokova.

NBA:
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 92:90 (4-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!