Tenis

Federer: "Zapanjen sam kako mnogi olako prelaze preko svega i kažu da će igrati po klizavim i vlažnim linijama"

Petar Jenjić • subota, 18.05.2019.
Federer: "Zapanjen sam kako mnogi olako prelaze preko svega i kažu da će igrati po klizavim i vlažnim linijama"
Foto: EPA

Švicarski tenisač Roger Federer požalio se na uvjete za igru na Mastersu u Rimu, ističući kako se zbog klizavih i vlažnih linija igrači mogu puno lakše ozlijediti...

Roger Federer morao se u petak povući s Mastersa u Rimu zbog ozljede desne noge. Dan ranije odigrao je dva meča, a i tada je bio frustriran što se igralo na vlažnom i klizavom terenu.

"Ne razumijem kako igrači pristaju nastaviti igrati pod takvim uvjetima. Oni vlaže teren pa nas pozivaju da igramo, igrači kao provjeravaju linije i onda kao kažu da se može igrati. Vlažna linija znači postojanje opasnost od proklizavanja. Kada mi se to dogodilo, u dva uzastopna gema povrijedio sam palac. Noga me isto boli. Ne znam i ne razumijem. Ne tjeraju nas da igramo, sudac mi je rekao da ne moramo. Nakon toga sam mu rekao da zašto je pozvao da je vrijeme za igranje meča pa da izađemo na teren i osjećamo pritisak deset tisuća navijača."

Najbolji švicarski tenisač nikako se ne može složiti da su to bili regularni uvjeti za igranje.

"Igrači će se uvijek povući i reći: "Dobro, moram igrati." Linijama treba pet minuta da se osuše i mislim da ne bismo trebali pristajati igrati dok su one vlažne i klizave. Nikome ne treba povrijeđeni igrač zbog takve sitnice. Zato i mislim da su djeca što skupljaju lopte radila prave stvari, kada su krpama brisali linije. To su brzo napravili, a to nije bilo lako. Napravili su to zbog sigurnosti igrača. Zapanjen sam kako mnogi olako prelaze preko svega i kažu da će igrati po klizavim i vlažnim linijama.", dodao je Federer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!