Nogomet

Richard Gough: "Znam da Rangersi traže stopera, ali u Katiću i Goldsonu imaju rješenje za nekoliko godina"

Branimir Korać • petak, 24.05.2019.
Richard Gough: "Znam da Rangersi traže stopera, ali u Katiću i Goldsonu imaju rješenje za nekoliko godina"
Foto: Pixsell

Legenda Rangersa Richard Gough od velike je pomoći mladom hrvatskom reprezentativcu Nikoli Katiću s kojim ima dobar odnos i u njemu vidi veliki potencijal...

Richard Gough obilježio je jednu eru Rangersa, a sada je globalni ambasador Rangersa i jedan od onih koji pomažu Nikoli Katiću. Katić je imao odličan ulazak u sezonu, ali s vremenom je izgubio mjesto u početnoj postavi što je iznenadilo i Gougha.

"Putovao sam s momčadi na El Madrigal gdje ih je čekao Villarreal i bio sam jako iznenađen kada sam vidio da Niko ne igra. S Connorom Goldsonom igrao je dotad jako dobro i stvarno su sjajno funkcionirali. Razgovarali smo i rekao sam mu da samo nastavi ovako raditi, da ne spušta glavu i ne ulazi u malodušje. Znao sam kako se osjeća jer je igrao dobro i onda odjednom ispao iz momčadi."

Gough je razumio da je to Katića također iznenadilo i hrvatski branič prolazio je kroz teže razdoblje.

"Nikad mu se nije dogodilo da ne igra toliko dugo i sam sam smatrao da je to neobično. Bio je još sirov, ali još uvijek je mlad i odlično je krenuo. Govorio sam mu da zadrži samopouzdanje iako je to teško ako ne igraš. Bilo mi je žao, ima tek 21 godinu, u novoj je državi i još ne igra, ali morao je proći kroz to."

Ipak u završnici sezone se vratio u početnu postavu i pokazao da mu je tu i mjesto.

"Završio je sezonu sjajno. Znao sam da ako dobije priliku i odigra dobro, da ga menadžer neće moći maknuti iz prve postave zbog njegovih igara", dodao je Clough.

Od sljedeće sezone ima velika očekivanja i iako Rangersi rade na pojačanjima, Gough smatra da u Katiću ima stopera za budućnost.

"Ako se vrati spreman i svjež, napredovat će. Znam da Rangersi traže središnjeg braniča i trebaju još jednog, ali sam siguran da Katić i Goldson mogu biti rješenje za narednih nekoliko godina."

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!