Košarka

Rimac: "Nije dobro, moramo popraviti obranu i ne uvlačiti se u bespotrebne prekršaje"

Branimir Korać • petak, 24.05.2019.
Rimac: "Nije dobro, moramo popraviti obranu i ne uvlačiti se u bespotrebne prekršaje"
Foto: FaH

2-0 je u seriji za Cibonu i Cedevita mora značajno popraviti pristup i igru ako misli preokrenuti rezultat u finalnoj seriji. Drugu utakmicu Cibosi su dobili još lakše nego prvu...

Cibona je i drugi put zasluženo slavila u finalnoj seriji protiv Cedevite, ovaj put 90:82. Slaven Rimac imao je puno toga za prigovoriti svojim igračima koji nisu bili na očekivanoj razini.

"Mislim da je Cibona zasluženo pobijedila. U trećoj četvrtini kad smo malo uhvatili ritam, pogodili su tri teška šuta i tri trice, a nakon toga smo mi radili naivne prekršaje. U drugom poluvremenu su šutnuli 30 bacanja i jako malo toga su promašili. Mi smo nešto obranili, ali kada imaš samopouzdanje kroz bacanja, logično je da se teško obraniti. Moramo popraviti obranu i igrati čišće da se ne uvlačimo u bespotrebne faulove. U napadu Jacob Pullen nije bio na svojoj razini, tako da nas je to poremetilo, no imali smo Cooka koji je bio u ritmu. Treba se okrenuti sljedećoj utakmici. Nije dobro, no to je tako u sportu. Momci i ja trebamo pokazati karakter, odigrati jednu pravu utakmicu i vratiti se u pobjednički ritam", ističe Rimac, a prenosi Cedevitina stranica.

I bivši igrač Cibone, a sada član Cedevite, Domagoj Bošnjak, ne dvoji da je Cibonina pobjeda zaslužena.

"Čestitao bih Ciboni na zasluženoj pobjedi. Kontrolirali su utakmicu čitavo vrijeme. Mi smo pokušavali, ali jednostavno nismo uspjeli doći u neki ritam. 2-0 je, oni su obranili svoj domaći teren, sada mi imamo dvije utakmice kod kuće. U ove dvije utakmice Cibosi su vrhunski odigrali, no mi smo mogli bolje i sada to trebamo pokazati."

Cibonin trener Ivan Velić konstantno upozorava kako je Cedevita vrlo kvalitetna momčad i da ne smije doći do nikakvog pada u igri jer će to biti kažnjeno.

"I druga velika pobjeda, čak po meni i slađa, dobili smo je šahovski. U svakom trenutku smo znali kako želimo doći do pobjede. Nedavno sam govorio da treba znati pobijediti, a mi smo pokazali da znamo doći do pobjede. Igra je bila ptaba momčadska i dobro smo odgovorili na sve njihove zamke."

Odličnu utakmicu odradio je Marko Ljubičić koji je i zabijao i razigravao.

"Prije svega bih čestitao svojim suigračima na pobjedi. Mislim da smo energetski i s punom koncentracijom odigrali ovu utakmicu. Dobro je što sada imamo tri dana da se odmorimo i moramo odmah zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se sljedećoj."

A sljedeća utakmica na rasporedu je u utorak od 20 sati u Domu sportova.

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrava 1419-93
8Dubrovnik 1418-56
9Šibenka 1319-46
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!