Tenis

Sjajna uvertira u Roland Garros za Dajanu Jastremsku i Juliju Putincevu

Jan Šneler • subota, 25.05.2019.
Sjajna uvertira u Roland Garros za Dajanu Jastremsku i Juliju Putincevu
Foto: EPA

Danas su održana dva finala WTA turnira u Strasbourgu i Nürnbergu, a do naslova su došle Dajana Jastremska i Julija Putinceva...

Vrlo uzbudljiva bila su oba finala na WTA turniru u Strasbourgu i Nürnbergu. Do novih naslova i vrijednih bodova došle su Dajana Jastremska i Julija Putinceva.

Jastremska je nakon gotovo tri sata meča slavila protiv Francuskinje Caroline Garcia. Prvi set bio je obilježen breakovima. Čak sedam puta tenisačice su gubile svoje servise, a nakon brojnih preokreta i propuštenih prilika, Jastremska je uspjela potvrditi svoj servis i povesti sa 6:4.

U drugom setu sve je išlo na ruku Jastremskoj koja je otvorila set breakom i uz manje probleme uspjela ga zadržati do servisa za set. Dvije meč lopte imala je Ukrajinka, ali se Garcia sjajno vratila i s dva breaka uspjela izjednačiti sa 7:5. Nakon dva iznimno napeta seta, posljednji je završio u tie-breaku. Imala je i Garcia meč loptu, ali nije uspjela finiširati meč.

U 13. igri dominirala je Jastremska, vrlo brzo došla do velike prednosti i sa 7:3 okončala tie-break i došla do naslova u Strasbourgu.

Ništa manje napeto nije bilo u Nürnbergu gdje je Putinceva bila bolja od Tamare Zidanšek nakon tri seta. Prvi set također je bio obilježen preokretima, a uspješnija nakon čak pet breakova bila je Slovenka koja je povela sa 6:4. Kazahstanka je bolje otvorila drugi set, došla rano do breaka i premda je Zidanšek uspjela vratiti izgubljeno, Putinceva ponovno dolazi do prednosti.

Bez većih problema zadržala je servis i izjednačila sa 6:4. U posljednjem setu Kazahstanka je dominirala i bez većeg otpora slomila igru Slovenke te sa 6:2 zasluženo došla do naslova.

WTA Strasbourg, finale:
Caroline Garcia (FRA, 4) - Dajana Jastremska (UKR, 6) 4:6 7:5 (3)6:7

WTA Nürnberg, finale:
Julija Putinceva (KAZ, 1) - Tamara Zidanšek (SLO) 4:6 6:4 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!