Tenis

Britanka otkazala Roland Garros u posljednji trenutak i uzela garantirani novac, Vekić ima novu protivnicu

Branimir Korać • subota, 25.05.2019.
Britanka otkazala Roland Garros u posljednji trenutak i uzela garantirani novac, Vekić ima novu protivnicu
Foto: EPA

Donna Vekić trebala je u prvom kolu Roland Garrosa igrati protiv Britanke Katie Boulter, ali ona je u posljednji trenutak otkazala nastup i Vekić je za protivnicu dobila Ljudmilu Samsonovu...

Još prije tri tjedna Katie Boulter priznala je kako se ozljeda sporo sanira i da neće moći nastupiti na Roland Garrosu, no do posljednjeg trenutku držala je svoje ime na popisu sudionica, a na kraju je dobila onu zagarantiranu polovicu nagrade za nastup u prvom kolu, ako se nastup otkaže nakon ždrijeba.

Boulter je tako nakon ždrijeba otkazala nastup, uzela oko 20 tisuća funti i prepustila svoje mjesto u ždrijebu kvalifikantici Ljudmili Samsonovoj.

Najviše razloga za razočaranje ima Stefanie Voegele koja je bila prva ispod crte za izravan ulazak u turnir, morala je ipak u kvalifikacije gdje je ispala i neće igrati. Da je Boulter na vrijeme otkazala nastup, Voegele bi se pripremala za neku od protivnica u glavnom turniru, ali bi Boulter ostala i bez spomenute svote.

Nakon otkazivanja Boulter zbog ozljede leđa i savjeta doktora da ne riskira, Donna Vekić igrat će protiv Samsonove koja joj predstavlja nepoznanicu. Samsonova je u kvalifikacijama bila bolja od Di Giuseppe, Vickery i Bouzkove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!