DFB Pokal, finale, 25.05.2019, 20:00 h
RB Leipzig
RB Leipzig 0:3(0:1) Bayern
Bayern

Bayern 19. put osvojio trofej DFB Pokala, Lewandowski dvaput torpedirao Leipzig

Branimir Korać • subota, 25.05.2019.
Bayern 19. put osvojio trofej DFB Pokala, Lewandowski dvaput torpedirao Leipzig
Foto: EPA

Bayern je uzeo i drugi trofej u ovoj sezoni, ako ne računamo Superkup koji je ionako spona između dvije sezone. Nakon titule prvaka, osvojio je DFB Pokal zahvaljujući dva gola Lewandowskog i jednom Comana...

Niko Kovač podignuo je treći trofej s Bayernom! Počelo je gaženjem njegovog bivšeg kluba Eintrachta u Superkupu s 5:0, zatim je nastavio osvajanjem titule prvaka Njemačke i sve je zaokružio osvajanjem Kupa finalnom pobjedom protiv Leipziga čak 3:0.

Nije se očekivao lagan posao u Berlinu i bez obzira na tih 3:0, nije bilo jednostavno. Do prvog gola Bayern je opasno visio i Leipzig je trebao voditi.

Imao je fantastičnu priliku u početnim minutama kada je Poulsen izvrsno pucao glavom, ali Neuer je upisao jednu od onih svojih obrana za koje je zaslužan nevjerojatan refleks.

Još je nekoliko puta bilo opasno pred golom Neuera, ali sjajno je reagirao svaki put Kimmich i Leipzig je ostao bez pogotka.

Onda je stigao prvi gol. U 27. minuti Bavarci su poveli kada je Alaba odlično ubacio s lijeve strane, a Lewandowski glavom zabio za vodstvo.

Taj pogodak je loše djelovao na Leipzig koji je jako pao i Bayern je do odlaska na odmor mogao i povećati prednost.

U drugom dijelu Leipzig se malo stabilizirao i zaigrao bolje, no Bayern se dobro obranio. Timo Werner propustio je najbolju priliku za Leipzig, točnije i njemu je Neuer obranio.

U 78. minuti drugi gol za Bavarce i kraj priče. Pravu majstoriju napravio je Coman, od primanja lopte pa do dolaska u poziciju za šut i onda realizaciju. Pokazao je zašto njega i Gnabryja smatraju pravim nasljednicima Riberyja i Robbena.

Kad smo kod Robbena, on je odigrao posljednje minute u karijeri u dresu Bayerna, a taj nastup mogao je okruniti gol, promašio je čisti zicer u završnici kada je s pet metara pucao visoko preko gola.

Bayern je do kraja postigao i treći gol, Lewandowski je pobjegao obrani i onda krasno prebacio vratara.

Zaslužena pobjeda Bayerna i kruna velike sezone Nike Kovača!

RB Leipzig - Bayern München Rezultati uživo

DFB Pokal

finale

RB Leipzig0:3Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!