Zimski sportovi

Bruinsi preokretom do pobjede na startu finala

Petar Jenjić • utorak, 28.05.2019.
Bruinsi preokretom do pobjede na startu finala
Foto: Getty

Hokejaši Boston Bruinsa upisali su pobjedu protiv St. Louis Bluesa u prvoj utakmici finala NHL lige, do pobjede su stigli nakon preokreta sa 4:2...

Krenula je i finalna serija u NHL ligi gdje snage odmjeravaju Boston Bruinsi i St. Louis Bluesi. U prvoj utakmici odigranoj u Bostonu do pobjede i vodstva 1-0 stigla je domaća momčad koja je slavila rezultatom 4:2.

Bluesi su najstarija momčad u NHL-u koja nije osvojila naslov prvaka, a ovo im je treće finale. Međutim, posljednje su odigrali još daleke 1970. godine kada su ih u finalu pomeli upravo Bruinsi.

Međutim, nije se tako činilo nakon prve i početka druge trećine. Nakon sedam i pol minuta igre Bluesi su poveli preko Baydena Schenna nakon trećeg uzastopnog udarca prema golu Bostona. Isti se igrač našao u ulozi asistenta na otvaranju druge trećine. Proigrao je Vladimira Tarasenka za vodstvo 2:0.

Dobro su izgledali Bluesi u tom periodu, ali tek nešto više od minute kasnije domaćin smanjuje. Točnije, 76 sekundi kasnije Sean Kuraly proigrao je Connora Cliftona; a ovaj poentira za 2-1. Sredinom iste dionice, Bruinsi su iskoristili četvrtog igrača više na utakmici, pogodio je Charlie McAvoy.

Bilo je izjednačeno do pete minute u trećoj dionici, a tada je Kuraly kompletirao preokret domaće momčadi. Bacili su Bluesi tada sve karte u napad, ali bez uspjeha. Pobjedu Bruinsa potvrdio je Brad Marchand golom u praznu mrežu.

NHL, Stanley Cup:
Boston Bruins - St. Louis Blues 4:2 (1-0)

FOTO: Maddie Meyer / Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!