Nogomet

Giroud: "Nisam htio slaviti pogodak, ali ne mogu skrivati ponos što sam osvojio Europsku ligu s Chelseajem"

Jan Šneler • srijeda, 29.05.2019.
Giroud: "Nisam htio slaviti pogodak, ali ne mogu skrivati ponos što sam osvojio Europsku ligu s Chelseajem"
Foto: EPA

Nakon što je ovoga ljeta postao svjetski prvak, Olivier Giroud u svoju riznicu trofeja upisao je i naslov osvajača Europske lige...

Iako nije u prvom dijelu djelovao sigurno niti je bio na potrebnoj razini, Olivier Giroud igrač je trenutka koji samo jednim potezom može oduševiti i riješiti pitanje pobjednika. Upravo to je i napravio. Sjajnim udarcem glavom iz teške pozicije donio je vodstvo Chelseaju koji je tako krenuo u sjajnu seriju pogodaka za potvrdu naslova pobjednika Europske lige.

"Prvo poluvrijeme bilo je zanimljivo, ali nije bilo golova. Finale je bilo dobro i mi smo zasluženo pobijedili. Bili smo znatno efikasniji i kvalitetniji u drugom dijelu. Iznimno sam ponosan. Zaslužili smo naslov. Jako sam sretan zbog kluba, a ovo mi je drugi trofej u godinu dana (prošle sezone osvojili FA kup, op.a.)", prenosi BBC izjavu Girouda.

Ovaj 32-godišnji francuski napadač svoje ime je stekao u Arsenalu za koji je igrao šest godina te je jasno kako mu nije bilo lako večeras. Za oba kluba ostvario je dobre rezultate, premda je sigurno najveći uspjeh postigao s Chelseajem.

"Oba kluba su mi promijenila život, dali su mi mogućnost igranja u Premierligi. Nisam htio slaviti pogodak protiv Arsenala, ali ne mogu skrivati ponos što sam osvojio Europsku ligu s Chelseajem", zaključio je Francuz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!