Tenis

Kutak za kladioničare: Fognini favorit protiv Delbonisa, Barty i Zverev neće imati lagan posao

Branimir Korać • četvrtak, 30.05.2019.
Kutak za kladioničare: Fognini favorit protiv Delbonisa, Barty i Zverev neće imati lagan posao
Foto: EPA

I ovaj dan prolazi u znaku Roland Garrosa gdje nas očekuje niz zanimljivih dvoboja. U akciji su i Borna Ćorić i Ivo Karlović, no njih smo ovaj put preskočili...

Fabio Fognini - Federico Delbonis

Fabio Fognini je u dobroj formi, a kada tako igra, onda je vrlo opasan. U Parizu igra u drugom kolu protiv Federica Delbonisa s kojim se često susretao i ima različita iskustva. No ovaj put Fognini ga čeka u vrlo dobroj formi, osvojio je Monte Carlo, u Madridu ga je zaustavio tek Dominic Thiem, a u Rimu tek Stefanos Tsitsipas. Igrače ranga Delbonisa u posljednje vrijeme uredno pobjeđuje iako je i Argentinac u dobroj situaciji. On je naime u Pariz došao nakon polufinala turnira u Ženevi gdje je igrao dobro, ali nije uspio svladati Alexandera Zvereva. U prvom kolu i Fognini i Delbonis izgubili su po set, Fognini ga je ispustio protiv Andreasa Seppija, a Delbonis protiv Garcije Lopeza. U zadnjem međusobnom dvoboju prošle godine u Bastadu Fognini je bio bolji sa 6:4, 6:3.

Prognoza: Pobjeda Fogninija

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Fogninija 1.55, pobjeda Delbonisa 2.85

Alexander Zverev - Mikael Ymer

Mladi Šveđanin Mikael Ymer protivnik je Alexandera Zvereva u drugom kolu Roland Garrosa. Zverev ulazi u ovaj susret u statusu favorita i očekuje se njegova pobjeda što ne bi trebalo biti upitno. Međutim Zverev ne treba očekivati lagan posao. Ymer je mlad igrač koji igra sve bolje, a u glavni ždrijeb u Parizu ušao je kroz kvalifikacije. U prvom kolu imao je za protivnika Blaža Rolu iz Slovenije i bez problema ga je svladao u tri seta. Protiv Zvereva će biti na daleko težem ispitu, a Nijemac je krenuo mukom u pet setova protiv Johna Millmana. Vodio je 2:0 pa potpuno pao i Millman se vratio, ali Zverev je ipak nakon više od četiri sata borbe stigao do pobjede. Ovdje se očekuje pobjeda Zvereva, ali očekujemo dobar otpor Ymera.

Prognoza: 33 ili više gemova

Koeficijenti (Supersport): manje od 33 gemova 1.85, 33 ili više gemova 1.85

Ashleigh Barty - Danielle Collins

Dvoboj dvije igračice koje su u zadnje dvije godine ubilježile veliki napredak. Za Barty se takvo što i očekivalo s obzirom da je perspektivnu karijeru nakratko prekinula zbog kriketa, ali vratila se i posve posvetila tenisu te prikazuje dobre igre. Odlični nastupi lansirali su je i među deset najboljih igračica svijeta. Collins je s druge strane uspon započela nakon što se posve posvetila profesionalnom tenisu nakon što je dva puta bila sveučilišna prvakinja. Kako ima potencijala i da se od nje mogu očekivati dobri nastupi, pokazala je ove godine na Australian Openu gdje je iznenadila i došla do polufinala. Protiv Barty će imati jako težak posao, ali ne bi trebala lako pasti. Sposobna je Australki zakomplicirati dvoboj. U prvom kolu pregazila je Tatjanu Mariju uz samo dva izgubljena gema, a Barty je s dva puta po 6:3 svladala Jessicu Pegulu.

Prognoza: 20 ili više gemova

Koeficijenti (Supersport): manje od 20 gemova 1.95, 20 ili više gemova 1.75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!