Tenis

Martić: "Sretna sam da sam uspjela sačuvati živce i privesti meč kraju"

Mihaela Bradovski • petak, 31.05.2019.
Martić: "Sretna sam da sam uspjela sačuvati živce i privesti meč kraju"
Foto: EPA

Petra Martić s uvjerljivih 6:3, 6:3 svladala je Karolinu Pliškovu i plasirala se u osminu finala Roland Garrosa. Martić je odigrala odličan meč i zasluženo slavila...

Martić je napravila sjajan posao iako je imala jako težak zadatak. Uspjela je preuzeti konce igre u svoje ruke i to je bilo ključno.

"Ključ je bio koncentrirati se na svoju igru te diktirati ritam na terenu i ne dopustiti njoj da preuzme inicijativu što joj je najjača strana. Pokušavala sam preuzeti diktiranje igre na sebe, u trenucima bilo je teško, pogotovo kada je došla do breaka i počela pogađati winnere po čemu je poznata. Sretna sam da sam uspjela sačuvati živce i privesti meč kraju."

U Roland Garrosu igra odlično io ne zamara se daljnjim ždrijebom.

"Jako volim ovaj turnir, volim ovu podlogu. Stvarno se osjećam dobro i nadam se da ću napokon napraviti korak više. Idem od meča do meča i uopće ne gledam prema ždrijebu. Znam tko mi je sljedeći protivnik i to je sve, jedino tako možemo zadržati koncentraciju i odigrati dobro."

Karolina Pliškova smatra kako je rezultat ipak previsok.

"Naravno, nisam očekivala da ću baš izgubiti sa 6:3, 6:3. Igrala je dobro, ali mogla sam bolje. Meč je bio neizvjesniji nego što to rezultat pokazuje. U prvom setu nisam trebala izgubiti one servise jer sam vodila u tim gemovima, ali Petra mi je jako otežavala posao. Igra jako dobro ove sezone, posebno na zemlji, već ima osvojenu titulu i puna je samopouzdanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 31.05.2019. u 15:06
    Rezultat je i više nego realan, može Pliškova govoriti sta želi .
    Šojka Rugalica