Nogomet

Ludnicu za ulaznicama u Madridu pokušavaju iskoristiti kriminalne skupine

Jan Šneler • subota, 01.06.2019.
Ludnicu za ulaznicama u Madridu pokušavaju iskoristiti kriminalne skupine
Foto: EPA

Ako nije centar svijeta, Madrid je danas centar Europe, a u trenucima kada se igra najveća klupska utakmica na svijetu, jasno je da ulicama haraju i razni kriminalci...

Na ulicama Madrida danas tijekom dana očekuje se više od 100 tisuća engleskih navijača, kako Liverpoola, tako Tottenhama. Od tih 100 tisuća, jako mali broj imat će ulaznicu za današnju utakmicu tako da će veći dio morati gledati finale Lige prvaka u nekom parku, pubu ili fan zoni.

Jagma za ulaznicama je ogromna, crno tržište je preplavljeno, a prema nekim informacijama ulaznica je trenutno vrijedna poput lijepog automobila za četveročlanu obitelj. Jasno, kada se događa veća takva potražnja, priliku pokušavaju iskoristiti i kriminalci. Ipak, španjolska policija uspješno je raskrinkala planove jedne od takvih skupina.

"Španjolska policija zaplijenila je velik broj lažnih redarskih akreditacija, uređaja za provjeru ulaznica i drugih lažnih dokumenata. Ova zapljena upućuje nas na vjerovanja kako grupa ljudi predstavljajući se kao redari pokušavaju izvršiti kontrolu ulaznica i na taj način ih otuđiti od navijača. Navijače se upozorava kako ulaznice trebaju dati na pregled na točno označenim mjestima, a ne pojedincima ili manjoj grupi ljudi", navode iz policije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!