Tenis

Ćorić prokockao svoje šanse, Struff nakon više od četiri sata borbe do osmine finala

Petar Jenjić • subota, 01.06.2019.
Ćorić prokockao svoje šanse, Struff nakon više od četiri sata borbe do osmine finala
Foto: EPA

Nakon četiri sata i 22 minute igre Borna Ćorić izgubio je meč od Jana Lennarda Struffa koji je tako prošao u osminu finala Roland Garrosa...

Četvrti puta u karijeri Borna Ćorić nije uspio proći treće kolo Roland Garrosa. Hrvatski tenisač igrao je meč protiv Jana-Lennarda Struffa koji je nakon velike borbe od četiri sata i 22 minute uspio doći do pobjede sa 4:6, 6:1, 6:4, 6:7, 11:9. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i treća pobjeda Struffa.

Bio je ovo meč s dosta uspona i padova na obje strane, no ipak je puno više propustio Ćorić koji je u petom setu dva puta imao po break prednosti, jednom je to bio servis za meč, ali ga nije uspio završiti u svoju korist. Pobjednik današnjeg susreta igrat će u osmini finala protiv Novaka Đokovića.

Jako dobro odigrao je hrvatski tenisač prvi set, posebno na svom servisu, gdje je izgubio samo tri poena u cijelom. Struff je uspio spasiti četiri break prilike protivnika, ali petu ipak nije uspio. Ćorić je poveo 5:4, a zatim mirno na servisu stigao do seta.

Međutim, sve dobro što je napravio u prvom, Ćorić je prokockao u drugom. Čak 11 od 12 prvih poena u drugom setu dobio je njegov protivnik koji je napravio break za 3:0. Nakon toga još je jednom oduzeo servis, poveo s 5:0, a do kraja bez većih problema sačuvao prednost.

Hrvatski tenisač vratio se u "normalu" u trećem setu, posebno na vlastitom servisu gdje je bio puno sigurniji. Nagrada za to stigla je kod vodstva 5:4 i servisa Struffa. 13. nositelj stigao je do 0:40 i tri break šanse, iskoristio je treću te poveo s 2:1 u setovima.

Vrlo izjednačen bio je i četvrti set u kojem su oba igrača imala po jednu break šansu. Na dva poena do pobjede Ćorić je stigao kod vodstva 6:5, ali Struff je uspio izboriti 13. igru. Međutim, u tie-breaku njemački je tenisač bio apsolutno dominantan i pri tom je izgubio tek jedan poen.

Četiri gema posljednjeg seta bila su izjednačena, a onda je na servis protivnika Ćorić odigrao izvrsno, posebno na returnu. Stigao je do 0:40 i iskoristio treću break loptu. Međutim, Struff se odmah u sljedećem gemu uspio vratiti. Drama se nastavila i u sljedećim gemovima, a hrvatski tenisač stigao je do breaka za vodstvo 7:6 i servisa za meč. Međutim, Struff je dobio Ćorićev servis gem bez izgubljenog poena.

Kod vodstva 10:9, njemački tenisač stigao je do svoje prve meč lopte te ju je na kraju uspio i iskoristiti.

Roland Garros, 3. kolo:
Borna Ćorić (13) - Jan-Lennard Struff 6:4, 1:6, 6:4, 6:7 (1), 9:11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!