Liga prvaka, nokaut faza, Finale, 01.06.2019, 21:00 h, Wanda Metropolitano, Madrid
Suci: Damir Skomina (Slovenija)
Tottenham
Tottenham
0:2(0:1) Liverpool
Mohamed Salah 2' (11m)
Divock Origi 87'
Liverpool

Liverpool na krovu Europe!

Petar Jenjić • subota, 01.06.2019.
Liverpool na krovu Europe!
Foto: EPA

Nogometaši Liverpoola po šesti puta u povijesti osvojili su naslov prvaka Europe, finalna utakmica protiv Tottenhama nije oduševila, ali Redsi su uspjeli doći do pobjede s 2:0 te apsolutno zasluženo stigli do naslova prvaka...

Tottenham
Liverpool
Tottenham
Liverpool
1
Hugo Lloris
2
Kieran Trippier
4
Toby Alderweireld
5
Jan Vertonghen
3
Danny Rose
17
Moussa Sissoko
(do 74')
8
Harry Winks
(do 66')
20
Dele Alli
(do 82')
23
Christian Eriksen
7
Heung-Min Son
10
Harry Kane
Pričuvni igrači
27
Lucas Moura
66'
15
Eric Dier
74'
18
Fernando Llorente
82'
Trener
Maurizio Pochettino
13
Alisson Becker
66
Trent Alexander-Arnold
32
Joel Matip
4
Virgil van Dijk
26
Andrew Robertson
14
Jordan Henderson
3
Fabinho
5
Georginio Wijnaldum
(do 62')
11
Mohamed Salah
9
Roberto Firmino
(do 58')
10
Sadio Mane
Pričuvni igrači
27
Divock Origi
58'
7
James Milner
62'
 
Trener
Jürgen Klopp

Liverpool je prvak Europe! Po šesti puta u klupskoj povijesti Redsi su bili najbolji te su na najbolji mogući način zaključili odličnu sezonu. U finalnoj utakmici na Wandi Metropolitano pao je Tottenham rezultatom 2:0.

Kada bi ga usporedili s prijašnjim finalima, nije to bila pretjerano zanimljiva utakmica. Liverpool je poveo na samom početku i čuvao stečenu prednost protiv, uglavnom inferiornog, Tottenhama koji je prvi udarac u okvir uputio tek nakon nešto više od sat vremena igre. U jednom periodu Spursi su bili opasni, tražili su izjednačenje, no pogotkom Divocka Origija stvar je bila riješena.

Tek što je lopta krenula s centra, stiglo je veliko uzbuđenje, a tako i prvi pogodak. Moussu Sissoka pogodila je lopta u ruku, a Skomina nije previše razmišljao te je pokazao na bijelu točku. Siguran je izvođač bio Mohamed Salah. Bio je to drugi najbrži pogodak u povijesti finala Lige prvaka, brži je samo onaj Paola Maldinija iz istanbulskog finala 2005. godine.

Naravno, nakon primljenog pogotka, Tottenham je bila ta momčad koja mora juriti prema naprijed. Bili su češće na suprotnoj polovici, ali bez prave opasnosti. U 17. minuti dobra prilika za Redse, pucao je iz daljine Trent Alexander-Arnold, no lopta odlazi malo pored gola.

Nije se događalo previše toga, mogli bismo reći kako je Liverpoolov pogodak potpuno umrtvio susret. Vrijedi izdvojiti 38. minuti i jako dobar izlazak Andrewa Robertsona koji je pucao s dvadesetak metara, ali Lloris je još bolje odbio u korner.

Naravno, na početku drugog poluvremena češće je bilo pojavljivanje Tottenhama pred suparničkim kaznenim prostorom, ali obrana Kloppove momčadi redovito je bila na pravom mjestu. Tako su Spursi ostali bez pravih prilika i nisu izgledali kao momčad koja bi nešto mogla napraviti.

Prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u 68. minuti kada je Liverpool lijepo kombinirao, a s desetak metara pucao James Milner, no lopta odlazi pored malo pored gola. Prvu, pravu prijetnju Tottenham je stvorio u 80. minuti. Prvo je sjajan Sonov udarac obranio Alisson, a u nastavku akcije i udarac Lucasa Moure.

Kako je odmicalo vrijeme, Spursi su bili sve opasniji. Tako je u 85. minuti sjajno pucao Eriksen iz slobodnog udarca, ali siguran je Alisson. I onda dvije minute kasnije sve je bilo "gotovo". Liverpoolovi navijači više nisu morali strepiti.

Spursi nisu uspjeli izbiti loptu na pravi način, Matip je proigrao Divocka Origija koji ju dobiva iskosa u kaznenom prostoru i sjajnim udarce u suprotni kut matira Llorisa. Pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Finale Lige prvaka:
Tottenham - Liverpool 0:2

Liga prvaka, nokaut faza

finale

Tottenham0:2Liverpool

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!