Tenis

Petra Martić do prvog Grand Slam četvrtfinala karijere!

Petar Jenjić • nedjelja, 02.06.2019.
Petra Martić do prvog Grand Slam četvrtfinala karijere!
Foto: EPA

Petra Martić plasirala se u četvrtfinale Roland Garrosa te tako po prvi puta na Grand Slam turnirima stigla među najboljih osam. U tri je seta bila bolja od Kaije Kanepi...

Lijepe vijesti stižu iz Pariza gdje se među osam najboljih tenisačica plasirala Petra Martić. Tako je iz trećeg pokušaja na Roland Garrosu izborila prolazak u četvrtfinale, a na putu do toga stigla je slavljem protiv Kaije Kanepi u tri seta.

Meč je trajao dva sata i 14 minuta, hrvatska tenisačica izgubila je prvi set, a i u drugom i u trećem imala break zaostatka, no uspjela je sve okrenuti u svoju korist i slaviti sa 5:7, 6:2, 6:4.

Hrvatska je tenisačica bolje krenula, napravila je break te imala vodstvo od 3:2. Međutim, njena protivnica odmah uzvraća na isti način. Kod vodstva 6:5 Kanepi dolazi do 30:40 na servis protivnice te dolazi do prvog seta.

Činilo se kako bi estonska tenisačica mogla zaključiti posao odmah u drugom setu nakon što je s breakom povela s 2:0. Međutim, uslijedio je preokret Martić koja je dobila sljedećih šest gemova, a time stigla i do poravnanja u setovima.

I u treći je set Kanepi ušla kao i u drugi, povela je s 2:0, no hrvatska igračica i 31. nositeljica uzvraća s dva uzastopna oduzeta servisa. Međutim, vrlo brzo Kanepi je vratila set na početak (3:3). Jako puno break šansi vidjeli smo i na jednoj i na drugoj strani.

Ključnim se pokazao osmi gem u kojem je Martić spasila četiri šanse protivnice za break, a zatim bez izgubljenog poena i oduzela servis. Povela je tada s 5:4, a zatim i zaključila meč.

Roland Garros, osmina finala:
Kaia Kanepi - Petra Martić (31) 7:5, 2:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!