Tenis

Donna Vekić bez prave šanse, Johanna Konta prošla u četvrtfinale

Petar Jenjić • nedjelja, 02.06.2019.
Donna Vekić bez prave šanse, Johanna Konta prošla u četvrtfinale
Foto: EPA

Bez četvrtfinala ostala je Donna Vekić od koje je u dva seta, nakon sat i 25 minuta igre, bolja bila Britanka Johanna Konta...

Donna Vekić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Roland Garrosa, bolja je od hrvatske tenisačice bila Johanna Konta koja je slavila sa 6:2, 6:4 nakon sat i 25 minuta igre. Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj i četvrta pobjeda njene protivnice.

Kroz veći dio meča vidjelo se kako britanska tenisačica igra bolje te koristi i najmanju moguću priliku. Vekić nije briljirala danas, a za meč ovakve razine trebalo je odigrati na gornjoj granici svojih mogućnosti.

U prva tri gema vidjeli smo tri breaka, a s obzirom na to da je hrvatska tenisačica servirala prva, tako je bila u zaostatku. Do kraja seta još je jednom izgubila servis, a propustila čak pet break šansi. Po svemu prikazanom, Konta je pokazala puno više.

Vrlo izjednačeno bilo je šest gemova bez breaka. Onda je Konta oduzela servis hrvatskoj tenisačici koja odmah uzvraća na isti način i poravnava na 4:4. Međutim, Britanka je nakon toga stigla do 0:40, Vekić je spasila dvije break šanse, no nije i treću. Nakon toga lakoćom je zaključila meč u svoju korist.

Roland Garros, osmina finala:
Johanna Konta (26) - Donna Vekić (23) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!