Liga prvaka, nokaut faza, finale, 02.06.2019, 18:00 h
Vardar Skoplje
Vardar Skoplje 27:24 Telekom Veszprem
Telekom Veszprem

Hrabri Vardar drugi put u tri sezone do titule prvaka Europe!

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.06.2019.
Hrabri Vardar drugi put u tri sezone do titule prvaka Europe!
Foto: EPA

Vardar je ponovno na europskom tronu! Prošle godine titulu mu je nakratko preuzeo Montpellier, ali u Kölnu se Vardar vratio na vrh finalnom pobjedom protiv Veszprema 27:24...

Vardar slavi u Kölnu! Fantastično finale pripalo je Makedoncima koji su bili bolji od Veszprema i tako u tri sezone došli do svoje druge titule europskog prvaka. Finalni dvoboj otišao je na stranu Vardara s 27:24.

Finale je očekivano donijelo borben i ratnički rukomet, nije bilo prolaza na šest metara kako se netko sjeti, igralo se čvrsto i obje momčadi ostavile su zadnji atom snage na parketu.

Vardar zbog svega što se događalo tijekom sezone u Köln je došao kao autsajder, ali fanatičnom borbenošću prvo je izbacio Barcelonu, a onda je svladao i Veszprem.

Makedonci su imali tri sata vremena manje za odmor uoči ovog finala, Igor Karačić je nakon susreta ustvrdio kako je momčad potpuno iscrpljena, on je imao problema s visokom temperaturom i grčevima, ali sve to uspjeli su u Vardaru preboljeti i izaći u vrlo dobrom stanju na parket.

Veszprem je tijekom cijelog susreta samo jednom poveo i to u četvrtoj minuti golom Kenta Robina Tönnesena da bi Vardar preko Čupića i Dibirova odmah uzvratio i vratio prednost na svoju stranu.

Već sredinom prvog poluvremena Moraes je odveo Vardar na plus tri, Makedonci su igrali sjajno i tri minute prije odlaska na odmor poveli su s visokih 16:10. Mate Lekai samo je smanjio na 16:11 uoči poluvremena.

U drugom dijelu Karačić je odmah zabio za 17:11, no onda se Veszprem budi. Na vrata je stao Arpad Šterbik, upisao dvije obrane, a Veszprem serijom 5:0 vratio se u utakmicu.

Do kraja susreta Vardar se odvajao na tri razlike pa Veszprem dolazio na minus jedan, ali nikako nije uspio probiti tu granicu i posve se vratiti u meč i doći do poravnanja.

U završnici je Mahe smanjio iz sedmerca na 24:23, odmah je odgovorio Krištopans pa Milosavljev upisao veliku obranu protiv Blagotinšeka da bi Čupić podignuo na plus tri i zaključio priču.

Ako je i bilo kakve nade za Mađare, ona je nestala kada je Čupić realizirao i sedmerac na kraju 59. minute.

Najefikasniji kod Vardara bili su Rogerio Moraes sa šest golova i Ivan Čupić s pet dok je Igor Karačić dodao tri gola. Kod Veszprema Kentin Mahe zabio je šest golova.

Liga prvaka, nokaut faza

finale

Vardar Skoplje27:24Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!