Tenis

Kutak za kladioničare: Thiem i Del Potro idu prema četvrtfinalu

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.06.2019.
Kutak za kladioničare: Thiem i Del Potro idu prema četvrtfinalu
Foto: EPA

Nastavlja se natjecanje u Roland Garrosu gdje su u akciji i danas tenisači i tenisačice. Na rasporedu je nekoliko zanimljivih dvoboja, a ističemo status favorita Dominica Thiema i Juana Martina del Potra...

Juan Martin del Potro - Karen Hačanov

Juan Martin del Potro i Karen Hačanov bore se za ulazak u četvrtfinale Roland Garrosa, a Argentinac ulazi kao favorit u ovaj dvoboj. Nakon neočekivanih problema protiv Yoshihita Nishioke, Del Potro je protiv Jordana Thompsona odigrao pravi meč kakav se od njega i očekuje. Slije mu Karen Hačanov, sve bolji Rus koji je dosad u Parizu izgubio samo jedan set. Međutim unatoč tome Del Potro je u ovom meču favorit, zna se nositi s pritiskom, a uostalom nikada još nije izgubio od Hačanova. S Rusom se sastao tri puta, sva tri pura prošle godine na betonu, a jedini set izgubio je na Australian Openu. Od osam setova koje su odigrali, Del Potro je uzeo njih sedam. Ovdje se očekuje još jedan dobar nastup i pobjeda Argentinca.

Prognoza: Pobjeda Juana Martina del Potra

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Juana Martina del Potra 1.50, pobjeda Karena Hačanova 2.40

Dominic Thiem - Gael Monfils

Vrlo zanimljiv trebao bi biti dvoboj između Dominica Thiema i Gaela Monfilsa. Thiem je jedan od rijetkih za koje se smatra kako ovdje mogu parirati Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću, no u prva tri kola nije briljirao. Doduše upisao je pobjede u četiri seta protiv Tommyja Paula, Aleksandera Bublika i Pabla Cuevasa, ali u sva tri meča je oscilirao. S druge strane Gael Monfils je upisao tri pobjede bez izgubljenog seta, no takvo što se i očekivalo s obzirom da je igrao protiv Tara Daniela, Adriana Mannarina i Antoinea Hoanga. Thiem je u ovom susretu favorit, nikada još nije izgubio od Monfilsa, a zadnji put susreli su se prošle godine na zemlji u Buenos Airesu gdje je Austrijanac bio bolji sa 6:2, 6:1.

Prognoza: Pobjeda Dominica Thiema

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Dominica Thiema 1.50, pobjeda Gaela Monfilsa 3.00

Amanda Anisimova - Aljona Bolšova Zadojnov

Amanda Anisimova u osmini finala za protivnicu ima Španjolku koja je nekada nastupala za Moldaviju, 137. igračicu svijeta, Aljonu Bolšovu Zadojnovu. Anisimova je bez dvojbe veliki favorit u ovom dvoboju i očekuje se njena pobjeda, a Bolšova Zadojnov mogla bi početi osjećati i posljedice odigranih šest mečeva na Roland Garrosu protiv igračica koje su ipak razina iznad onih s kojima inače igra. Anisimova je u prva tri kola bila uvjerljiva i nije izgubila niti set, kao niti Španjolka koja je nakon kvalifikacija izbacila Veru Zvonarevu, Soranu Cirsteu i Ekaterinu Aleksandrovu. Bez obzira na te pobjede, vjerujemo da će seriji doći kraj i to da će 17-godišnja Amerikanka rutinski odraditi ovaj dvoboj i doći do četvrtfinala.

Prognoza: Anisimova pobjeđuje s 2:0 u setovima

Koeficijenti (Supersport): Anisimova pobjeđuje s 2:0 u setovima 1.85, Anisimova ne pobjeđuje s 2:0 u setovima 1.75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!