Košarka

Ante Nazor u Zadru još dvije godine: "Stranci će biti nadogradnja, a ne igrači o kojima najviše ovisimo"

Petar Jenjić • četvrtak, 06.06.2019.
Ante Nazor u Zadru još dvije godine: "Stranci će biti nadogradnja, a ne igrači o kojima najviše ovisimo"
Foto: FaH

Trener Zadra Ante Nazor potpisao je dvogodišnji ugovor s klubom, a sam je kazao kako su već krenuli s treninzima te da se ovaj prijelazni rok shvaća jako ozbiljno...

Prije tjedan dana održana je sjednica Nadzornog odbora Zadra, a danas su stigle i prve službene informacije. Jedna od njih je i potpis Ante Nazora na dvije godine, a novi-stari trener momčadi ističe da se već krenulo s poslom.

"Čast je i privilegija biti trener Zadra i zato sam sretan što smo produžili suradnju i što smo se i uprava i ja našli na istom putu. Još smo jučer počeli raditi na svim poljima da bude što bolje i uspješnije nego lani. Dovoljno vremena imamo, već radimo intenzivno te gledamo pojačanja, glavne i rezervne igrač, kao i one koji bi trebali biti osposobljeni iz omladinskog pogona. I uprava je maksimalno ozbiljno shvatila ovaj prijelazni period u kojem se odvijaju najvažnije stvari po pitanju postavljanja košarkaške filozofije, sastavljanja rostera, kao i napretka mladih igrača."

"Svaki mladi igrač, bio iz Zadra ili netko drugi koga smo doveli, mora po točno određenim kriterijima ući u seniorski sastav, a ne po principu "daj djetetu da se igra". Mora zadovoljiti sve kriterije i zato smo krenuli ovako rano i idemo u tom smjeru. Što se tiče zadarskih košarkaša, moramo razgovarati sa svima koji se uklapaju u našu košarkašku filozofiju, a razgovori će se obaviti i s igračima iz malo šireg dalmatinskog područja. Tek će nam sljedeći korak biti stranci koji će biti nadogradnja, a ne igrači o kojima najviše ovisimo. Smatram kako to nije pravi put, moramo stvoriti jezgru dalmatinskih igrača koji će se znati uklopiti. O imenima nekih igrača ne možemo jer neki igrači još igraju svoja prvenstva. Imamo plan B i plan C, ako tko otpadne", nastavio je Nazor.

Trener Zadra dodao je kako na treninzima sudjeluju igrači iz omladinskog pogona, kao i David Škara koji je bio na sveučilištu u Americi i sada će odlučiti kojim će putem ići. Nakon Nazora, na red je stigao i sportski direktor Branimir Longin koji je kazao kako nisu prekrižili Brzoju, Krajinu, Bašića i Božića, ali ističe kako s nekima od njih nisu bili zadovoljni, a neki su izvan njihovog platežnog razreda.

Također, Nadzorni odbor nije bio zadovoljan s radom prošle godine.

"Ni oni, a ni ja nismo zadovoljni. Međutim, naučili smo neke stvari i greške nećemo ponavljati", dodao je Longin koji se osvrnuo i na Šimu Špralju, Luku Žorića i Vladimira Dašića.

"Sa Šimom sam pričao, Žorić trenutno nije tu, a Dašić stiže za desetak dana. Dali smo im malo vremena da se "resetiraju" pa ćemo sjesti i porazgovarati. Naša zajednička želja je dovesti ili ostaviti što više zadarskih igrača. To je sve teže jer su neki preskupi, a drugi ne zadovoljavaju kriterije. Bit će onako kako nam financije dopuštaju, na kraju krajeva, ovisi i o igračima žele li igrati za Zadar. Postoji kontakt s nekim takvim, no njihov je odgovor "sačekajmo, još ne znam koje će mi se ponude otvoriti". Nije sve do nas, nažalost."

Longin je dodao kako se na sjednici raspravljalo o nekih desetak točaka. Dodao je kako bi budžet trebao ostati na razini prošlogodišnjeg pa se ide u smjeru potpisivanja višegodišnji ugovora i u smjeru pomlađivanja kako se ne bi išlo iz sezone u sezonu.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!