Tenis

Hrvatsko finale na Roland Garrosu, u finalu mješovitih parova i Mate Pavić!

Petar Jenjić • četvrtak, 06.06.2019.
Hrvatsko finale na Roland Garrosu, u finalu mješovitih parova i Mate Pavić!
Foto: EPA

Gabriela Dabrowski i Mate Pavić ušli su u finale mješovitih parova na Roland Garrosu te tako izborili novi dvoboj protiv Latishe Chan i Ivana Dodiga...

Još malo sjajnih vijesti stiže s drugog Grand Slama Sezone. Naime, u finalu mješovitih parova ponovno ćemo gledati isti dvoboj kao i prošle godine jer su dalje prošli Gabriela Dabrowski i Mate Pavić.

Kanadsko-hrvatska kombinacija svladala je Nadiju Kičenok i Aisama Ul Haq Qureshija sa 6:7, 6:1, 10:8 nakon sat i 32 minute igre. Tako će tražiti osvetu za poraz od prošle godine kada su Ivan Dodig i Latisha Chan slavili s 10:8 u trećem setu.

Čak tri puta imali su Dabrowski i Pavić imali po break prednosti u prvom setu, no nisu ga uspjeli privesti kraju. U 13. igri Kičenok i Qureshi iskoristili su svoje prilike i slavili sa 7:4.

Drugi je set u potpunosti pripao drugim nositeljima koji su dva puta oduzeli servis protivnicima. I onda je u produženom tie-breaku bilo izjednačeno sve do 8:8, a tada Dabrowski i Pavić dobivaju dva uzastopna poena, a time i meč.

Roland Garros, polufinale:
Gabriela Dabrowski/Mate Pavić (2) - Nadija Kičenok/Aisam Ul Haq Qureshi 6:7 (4), 6:1, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!