Nogomet

Modrić: "Poštujemo ih pojedinačno i kolektivno, svaki je put teško protiv Walesa"

hns.family, Petar Jenjić • petak, 07.06.2019.
Modrić: "Poštujemo ih pojedinačno i kolektivno, svaki je put teško protiv Walesa"
Foto: FaH

Luka Modrić najavio je utakmicu protiv Walesa, riječima kako nema više prava na pogrešku te da ih zanima jedino pobjeda. S igranjem u ranijem terminu, veznjak Reala nema problema, ističući kako voli ranije utakmice...

Hrvatska nema pravo na pogrešku protiv Walesa i dovoditi u pitanje plasman na Europsko prvenstvu. Luka Modrić kazao je na press konferenciji kako se momčad dobro osjeća u Osijeku te da su se za vrućinu pripremali posljednjih tjedan dana.

"Očekujemo jako tešku utakmicu, protiv možda i najbolje momčadi uz skupine - uz Hrvatsku. Nakon lošeg rezultata u Mađarskoj više nemamo pravo na grešku. Zanima nas jedino pobjeda i nadam se da ćemo do nje doći. U Osijeku se osjećamo ugodno, imamo pozitivna iskustva i uživamo u fenomenalnoj podršci, što će za ovu utakmicu biti jako važno. Uvjeti su takvi kakvi jesu, a za vrućinu smo se pripremali zadnjih tjedan dana. U Engleskoj sam se naučio na takve termine odigravanja i ne bi trebalo biti problema. I inače volim ranije utakmice, mene ne smetaju i nadam se da neće ni mojim suigračima."

Hrvatskoj će nedostajati nekoliko igrača, međutim, oni koji su stigli uvijek su znali odgovoriti na pravi način.

"Radili smo na treninzima na onome kako želimo igrati, a svaki puta kada bi nam dolazili novi igrači zbog određenih izostanaka, uvijek su odgovorili na pravi način. Svi koji će igrati pokazat će da im je mjesto u reprezentaciji, i odigrat će veliku utakmicu."

Uz Garetha Balea, Wales ima još nekoliko kvalitetnih igrača.

"Wales je dobra, kompaktna momčad. Uz Balea, imaju još kvalitetnih igrača prema naprijed. Poštujemo ih pojedinačno i kolektivno, svaki je put teško protiv Walesa. Igra je u kvalifikacijama manje bitna, najvažnije je pobijediti, kao što su oni učinili protiv Slovačke."

Očekuje kako će njegov suigrač iz Reala biti u pravom izdanju.

"Nisam razgovarao s njime uoči susreta. Vidjet ćemo se sutra i imat ćemo priliku razgovarati nakon utakmice. Igre u klubu i reprezentaciji ne moraju imati poveznicu, a znam koliko mu znači igranje za nacionalnu selekciju. Manjak klupskih minuta neće utjecati na njega, očekujem ga u punoj formi i nadam se da ćemo ga zaustaviti, da ne pokaže svu svoju kvalitetu", zaključio je Modrić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!