Liga nacija, nokaut faza, Za 3. mjesto, 09.06.2019, 15:00 h, Guimaraes, Estádio D. Afonso Henriques
Suci: Ovidiu Hategan (Rumunjska)
Švicarska
Švicarska
5:6(0:0, 0:0, 0:0 pp, 5:6 pen) Engleska
Engleska

Pickford obranio jedanaesterac Drmiću, Engleska osvojila treće mjesto u Ligi nacija

Jan Šneler • nedjelja, 09.06.2019.
Pickford obranio jedanaesterac Drmiću, Engleska osvojila treće mjesto u Ligi nacija
Foto: EPA

U utakmici za treće mjesto Lige nacija, Švicarska i Engleska odigrale su 120 minuta bez pogodaka te su Englezi nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca osvojili treće mjesto...

Švicarska
Engleska
Švicarska
Engleska
1
Yann Sommer
22
Fabian Schär
5
Manuel Akanji
4
Nico Elvedi
2
Kevin Mbabu
10
Granit Xhaka
8
Remo Freuler
13
Ricardo Rodriguez
(do 87')
23
Xherdan Shaqiri
(do 65')
20
Edimilson Fernandes
(do 61')
9
Haris Seferović
(do 113')
Pričuvni igrači
17
Denis Zakaria
61'
14
Steven Zuber
65'
19
Josip Drmić
87'
7
Noah Okafor
113'
Trener
Vladimir Petković
1
Jordan Pickford
22
Trent Alexander-Arnold
12
Joe Gomez
6
Harry Maguire
3
Danny Rose
(do 70')
4
Eric Dier
17
Fabian Delph
(do 106')
20
Dele Alli
7
Jesse Lingard
(do 106')
9
Harry Kane
(do 75')
10
Raheem Sterling
Pričuvni igrači
2
Kyle Walker
70'
21
Callum Wilson
75'
18
Ross Barkley
106'
11
Jadon Sancho
106'
Trener
Gareth Southgate

Uzbudljivo je bilo u Guimaraesu. U utakmici za treće mjesto Lige nacija, Švicarska i Engleska odigrali su susret bez pogodaka. U produžecima se mreže također nisu tresle te je tek nakon sjajne serije jedanaesteraca, Engleska svladala Švicarsku i osvojila treće mjesto.

Engleska je dobro otvorila susret. Već nakon par minuta igre, Harry Kane lijepo je pucao preko vratara Švicarske, ali lopta je pogodila prečku. Malo kasnije zaprijetila je i Švicarska, ali Jordan Pickford bio je siguran. Izmjenjivale su se prilike obje momčadi, ali golove nismo vidjeli. U 36. minuti Dele Alli je bio u solidnoj prigodi, ali njegov udarac otišao je malo preko gola.

U nastavku susreta, Granit Xhaka je silovito potegnuo, ali Pickford još jednom sjajno brani. Činilo se kako će utakmica završiti bez pogodaka, barem onaj regularni dio kada je u 84. minuti Callum Wilson pogodio mrežu Švicarske. Iako su Englezi počeli slaviti, sudac Ovidiu Hategan je nakon konzultiranja VAR-a poništio pogodak.

Ušlo se u produžetke u kojima je igrala isključivo Engleska. Gordi Albion pokušao je svim silama doći do pogotka i izbjeći lutriju jedanaesteraca u kojima Engleska većinom lošije prolazi. Iako su ozbiljno prijetili i bili opasniji, do gola nisu došli te je Švicarska uspjela odvući utakmicu u seriju jedanaesteraca. Jedan od najzaslužnijih za to je vratar Yann Sommer koji je sjajno branio upravo u produžetku.

Seriju jedanaesteraca precizno su otvorili Harry Maguirre i Steven Zuber. Uslijedili su lijepo izvedena panenka Rossa Barkleyja te vrlo sigurni udarac Xhake. U trećoj seriji Jadon Sancho nije pucao najpreciznije, ali njegov jaki udarac Sommer je samo skrenuo u mrežu. Precizan je bio i mladi stoper Švicarske Manuel Akanji.

Četvrtu seriju otvorio je preciznim udarcem Raheem Sterling, a seriju preciznih udaraca nastavio je Kevin Mbabu. Velika odgovornost bila je na Pickfordu u petoj seriji, no vratar Engleske fantastičnim udarcem pogodio je mrežu. Izjednačenje nakon pete serije Švicarskoj je donio Fabian Schar.

Eliminacijsku seriju započeo je precizno Eric Dier, a pobjedu Engleskoj i treće mjesto donio je Pickford obranom jedanaesterca Josipu Drmiću.

UEFA Liga nacija, utakmica za 3. mjesto:
Švicarska - Engleska 5:6* (0:0)
*nakon jedanaesteraca

Liga nacija, nokaut faza

za 3. mjesto

Švicarska5:6 **Engleska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!