Rukomet

Matej Ašanin: "Schmid je savršen igrač, vrhunska klasa, teško ga je zaustaviti"

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.06.2019.
Matej Ašanin: "Schmid je savršen igrač, vrhunska klasa, teško ga je zaustaviti"
Foto: EPA

Matej Ašanin uz Filipa Ivića danas će biti na vratima Hrvatske protiv Švicarske. Dosadašnji vratar Ludwigshafena tako ima priliku upisati seniorski debi u reprezentaciji...

Ludwigshafen je bio pred vratima ispadanja, već je bio prežaljen, ali Matej Ašanin i društvo sjajno su odradili završnicu sezone i klub je ostao u ligi.

"Uspjeli smo se izvući i ostali smo u ligi, a mislio sam da to nije moguće. Završnicu smo odigrali sjajno, dobili zadnje četiri utakmice i s tih osam bodova osigurali ostanak u ligi, a pritom nam je u prilog išao i svaki rezultat Gummersbacha i Bietigheima. Već su i u klubu počeli slagati momčad za drugu ligu, a onda smo ih iznenadili. Za mene su već pronašli zamjenu i dolazi Makedonac Tomovski. Jako sam zadovoljan, imao sam tešku ozljedu, ali vratio sam se kroz utakmice. Zadnja dva mjeseca bila su jako dobra i nisam pogriješio što sam otišao iz Sportinga u Ludwigshafen", kaže Ašanin za Sportske novosti.

Ašanin je u dobroj formi, a u reprezentaciji je došao u poznato okruženje te neće trebati vremena za prilagodbu.

"U dobroj sam formi, prvenstvo nam je tek završilo pa nije niti bilo stanke. Nisam niti umoran, sretan sam što sam tu. Već sam znao biti na pripremama, prošao sam i kompletan staž u mladim reprezentacijama, a s Filipom Ivićem sam veliki prijatelj. Zajedno smo branili i u mladim kategorijama, dobro funkcioniramo zajedno i to nam je uvijek bila jača strana."

Mogući debi upisat će protiv Švicarske koju predvodi Andy Schmid, igrač Löwena s kojim se Ludwigshafen susreo u zadnjem kolu Bundeslige i slavio 26:24.

"Schmid je savršen igrač, vrhunska klasa. Teško ga je zaustaviti, ali može se i protiv njega, potrebno je ponajprije stisnuti liniju između njega i pivota. Ima opasan udarac, stvarno bombu i riječ je o strašnom igraču, svakako ključnom za igru Švicarske. No nije on sam, Švicarci imaju dobar sustav, igraju brz centar, stalno guraju u leđa i trebat će se jako dobro vraćati. Dosta je tu dobrih igrača, ali smo i mi u stanju dobrom obranom odraditi posao."

Sljedeću sezonu Ašanin će provesti u PPD Zagrebu što je novi iskorak u karijeri.

"Radujem se Zagrebu, to će biti veliki izazov, igrat ću Ligu prvaka. Prema ovom što vidim, imat ćemo stvarno dobru momčad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!