Nogomet

Mladi Vatreni pobjedom protiv Danske dočekuju Euro, mir remeti ozljeda Šunjića

Jan Šneler • srijeda, 12.06.2019.
Mladi Vatreni pobjedom protiv Danske dočekuju Euro, mir remeti ozljeda Šunjića
Foto: Pixsell

Prijateljskom utakmicom protiv Danske, Hrvatska U-21 selekcija zaključila je pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo koje počinje za šest dana...

Nakon prošlogodišnjeg velikog uzbuđenja vezano za seniorsko Svjetsko prvenstvo, ovoga ljeta hrvatski navijači moći će uživati u Europskom U-21 prvenstvu. Hrvatsku očekuju uzbuđenja u San Marinu, a prije odlaska na europsku smotru, mladi Vatreni odigrali su prijateljski susret s Danskom.

Početak susreta bio je iznimno zanimljiv. Obje momčadi igrale su napadački i teško je bilo prepoznati da se radi o prijateljskoj utakmici bez rezultatske važnosti. Iako su Hrvatska i Danska bile aktivne, tek nakon dvadesetak minuta vidjeli smo pravu priliku. Marin Jakoliš sjajno je ukrao loptu i tukao, ali njegov pokušaj odlazi malo iznad gola.

Par minuta kasnije ponovno je Jakoliš opasan, ali ovoga puta vratar Danske brani njegov udarac. Danska je bila zrela za primiti pogodak, ali Hrvatskoj je nedostajalo preciznosti. Nikola Moro je u 33. minuti opasno tukao, ali ponovno udarac odlazi preko gola.

Nažalost, ne samo što Hrvatska nije postigla pogodak već je u 38. minuti ostala i bez važne karike. U jednom duelu, Ivan Šunjić dobio je jak udarac u gležanj, doduše nenamjeran, ali vrlo opasan i bolan. Iako se u prvi trenutak činilo da će veznjak Dinama moći nastaviti, par minuta kasnije napustio je travnjak s vrlo bolnom grimasom na licu i upitno je hoće li biti spreman za Europsko prvenstvo.

Poluvrijeme je završilo bez pogodaka, a u nastavku je ponovno Hrvatska dobro počela. Luka Ivanušec dočekao je u petercu loptu koju je poslao Domagoj Bradarić, no mladi napadač Hrvatske nije pogodio gol već danski blok. Vrlo brzo nakon toga udarac je okušao i Nikola Vlašić, ali i on nije bio dovoljno precizan.

Previše je Hrvatska promašivala, a Danska vrlo malo pokazala prema naprijed, no imala je veliku priliku u 55. minuti. Philipp Billing odlično se snašao i iz velike blizine tukao, ali srećom udarac se zaustavio na gredi. Iz odbijene lopte je ponovno pokušao Danac, ali sada su to raščistili domaći braniči.

Hrvatska je nastavila s boljom igrom, imala inicijativu, ali nizali su mladi Vatreni promašaj za promašajem. U 65. minuti Bradarić je bio u mat poziciji, ali i s nekoliko metara uspio je promašiti gol. Činilo se da će susret završiti bez pogodaka, no onda je u sudačkoj nadoknadi Toma Bašić sve je sam napravio, sjajno prošao braniče i rutinski poslao loptu u mrežu za pobjedu Hrvatske. Zaslužena je to pobjeda Hrvatske i dobra najava Europskog prvenstva.

Veliko natjecanje za Hrvatsku počinje 18. lipnja susretom protiv Rumunjske, a nastavlja se 21. lipnja protiv Francuske i 24. lipnja protiv Engleske.

Croatia U21 - Denmark U21 Rezultati uživo

Prijateljska utakmica:
Hrvatska - Danska 1:0

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!