Nogomet

Gračan: "Pobjeda je bitna radi samopouzdanja, vjerujem da će sa Šunjićem biti sve u redu"

Jan Šneler • srijeda, 12.06.2019.
Gračan: "Pobjeda je bitna radi samopouzdanja, vjerujem da će sa Šunjićem biti sve u redu"
Foto: Pixsell

Nakon pobjede protiv Danske (1:0) u prijateljskom susretu, izbornik mlade hrvatske selekcije Nenad Gračan prokomentirao je susret i najavio utakmice na Europskom prvenstvu...

Hrvatska U-21 reprezentacija odigrala je posljednju prijateljsku utakmicu prije odlaska na Europsko prvenstvo, a nakon pobjede protiv Danske (1:0), izbornik Nenad Gračan bio je zadovoljan pristupom svojih izabranika.

"Pobjeda je bitna radi samopouzdanja. S nestrpljenjem očekujemo da se svi priključe reprezentaciji. Krasili su nas disciplina, homogenost i želja. Dečki su se borili i to im se vratilo", rekao je za Gračan.

Reprezentacija se pripremala u Medulinu, odigrala sada prijateljski susret u Puli iz koje će upravo i krenuti za San Marino gdje će igrati grupnu fazu na Europskom prvenstvu. Gračan ističe kako je zadovoljan pripremama i ostaje samo završni dodir.

"Radilo se dosta, prvo na podizanju fizičke spreme, a potom i taktički. Preostaje nam finiš. Dečki su zadovoljni, nije bilo problema. Očekujemo da se ponove igre koje smo prikazivali u zadnje vrijeme. Atmosfera je vrlo bitna. Vodilja nam treba biti ponašanje A reprezentacija i zajedništvo u Rusiji. Igrači djeluju dobro, kao prijatelji i očekujemo da tako bude i kad se priključe igrači iz A reprezentacije", dodao je izbornik.

Ambicije na Europskom prvenstvu svakako su prolaz na Olimpijske igre na kojima Hrvatska nikada nije nastupila, ali do tog nevjerojatnog dosega treba doći preko Engleske, Francuske i Rumunjske. Niti jedna selekcija nije za podcjenjivanje, a s Rumunjima mladi Vatreni otvaraju Euro za šest dana.

"Rumunjska je sjajna, snimali smo ih i gledali. U jučerašnjoj kvalifikacijskoj utakmici igrali su za A reprezentaciju. Radi se o jednoj dobroj generaciji. Prva utakmica može puno utjecati na konačni rezultat i važno je da se pripremimo dobro. Treba ići iz utakmice u utakmicu. Igrači imaju veliku želju i bitno je da imamo kvalitetu i karakter. Najvažnije je da nema euforije", istaknuo je Gračan.

Premda je na prvi mah izgledalo kao da se radi o ozbiljnoj ozljedi Ivana Šunjića, Gračan ističe kako bi mladi hrvatski veznjak trebao biti spreman. Iako smo se zabrinuli kada je Šunjić s bolnom grimasom izlazio s terena, izbornik hvali Šunjića kao igrača s velikim srcem koji će sigurno napraviti sve da bude spreman.

"Vjerujem da će sve biti u redu. Osjetio je bol u zglobu koji ga duže vremena muči. S obzirom na to da se radi o karakternom igraču i jednom od vođi, mislim da će se brzo oporaviti i biti brzo na raspolaganju", zaključio je izbornik hrvatske U-21 selekcije.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!