Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši uzvratili Španjolskoj za poraz u Varaždinu

Jan Šneler • četvrtak, 13.06.2019.
Hrvatski odbojkaši uzvratili Španjolskoj za poraz u Varaždinu
Foto: FaH

U petom kolu Europske zlatne lige, Hrvatska je na gostovanju svladala Španjolsku i došla do druge pobjede u skupini B...

Prije 11 dana, Hrvatska je u Varaždinu glatko poražena od Španjolske rezultatom 0:3. Nažalost taj poraz mogao bi skupo stajati hrvatske odbojkaše jer bi tom pobjedom još bili u igri za Final Four. U srijedu su ipak puno bolje ušli u susret i uzvratili Španjolcima za poraz.

U prvom setu Hrvatska je vrlo dobro otvorila i vrlo brzo došla do velike prednosti. Španjolci više nisu mogli nadoknaditi zaostatak te su hrvatski odbojkaši s 25:19 poveli nakon prvog seta. U nastavku Hrvatska igra dobro, ali Španjolska je također opasna i gledamo izjednačen set.

U završnici koja je bila uzbudljiva domaći izjednačuju s 25:23. Još uzbudljiviji bio je treći set u kojem smo vidjeli čak 58 poena. Španjolci bolje otvaraju, ali hrvatski odbojkaši se vraćaju i preuzimaju vodstvo u završnici. Kako nitko nije dugo uspio spojiti dva poena u nizu, vidjeli smo maratonsku završnicu koja je pripala Hrvatskoj s 30:28.

Konačno, u posljednjem četvrtom setu, hrvatski odbojkaši ponovili su igru s početka i prilično rutinski okončali utakmicu s 25:20. Najbolji kod Hrvatske bili su Marko Sedlaček i Filip Šestan s po 16 poena.

Hrvatskoj slijedi još susret u Varaždinu protiv Nizozemske za tri dana. Hrvatska ne može više dohvatiti Final Four koji je izborila upravo Nizozemska večerašnjom pobjedom protiv Estonije.

Europska zlatna liga (m), 5. kolo:
Španjolska - Hrvatska 1:3 (19-25, 25-23, 28-30, 20-25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!