Nogomet

Australke napravile veliki preokret protiv Brazila, Kina minimalno slavila protiv JAR-a

Jan Šneler • petak, 14.06.2019.
Australke napravile veliki preokret protiv Brazila, Kina minimalno slavila protiv JAR-a
Foto: EPA

Odigrane su još dvije utakmice drugog kola Svjetskog prvenstva u nogometu za žene koje se održava u Francuskoj, a dan je obilježio uzbudljiv dvoboj Australije i Brazila...

Nastavljaju se uzbuđenja na Svjetskom prvenstvu u nogometu za žene, a u četvrtak smo mogli pratiti sjajnu utakmicu između Brazila i Australije koja bi mogla biti odlučujuća za prolaz u nokaut fazu. Kasnijim susretom dan su zaključili JAR i Kina.

Početak dana definitivno je obilježio susret Australije i Brazila. Gledali smo dva dijametralno suprotna poluvremena koja su završila potpuno drugačije od onoga što bismo očekivali. Australke su bile bolje u prvom dijelu, no brazilske nogometašice koristile su maksimalno svoje prilike.

Do vodstva su došle u 27. minuti kada je Marta precizno realizirala kazneni udarac, a velikih 0:2 imale su od 38. minute kada je poentirala Cristiane. Sve je izgledalo idealno za Brazil, no malu nadu Australiji dala je Caitlin Foord pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

U nastavku susreta, Brazilke su bolje, imaju daleko više prilika, ali sada im je sreća okrenula leđa. Australke su neumoljive. Prvo je Chloe Logarzo izjednačila u 58. minuti, da bi Monica nespretno poslala loptu u svoju mrežu i donijela Australiji pobjedu. Sutkinja je pregledavala videosnimku nastojeći se uvjeriti da nije bilo nedozvoljenih pozicija i utjecaja na igračice, no VAR je potvrdio njenu odluku.

Situacija u toj skupini sada je prilično kompleksna. Australija, Italija i Brazil imaju po tri boda s tim da Italija ima susret manje. Jamajka je trenutno posljednja u skupini bez osvojena boda.

U drugom susretu, u skupini B, Kina je bila veliki favorit protiv JAR-a. Iako su Kineskinje bile bolje tijekom cijelog susreta, tek pogotkom Ying Li iz 40. minute uspjele su doći do ukupnog slavlja. Južnoafrikanke su upisale drugi poraz u nizu i s obzirom na to da u posljednjem kolu igraju protiv Njemačke, zatvorile si vrata eventualnom nadanju o osmini finala. S druge strane, Kineskinje su trenutno s tri boda u dobroj situaciji. Drže mjesto među najboljim trećeplasiranim ekipama, a protiv Španjolske će imati direktni okršaj za drugo mjesto u skupini.

Svjetsko prvenstvo u nogometu (ž), 2. kolo:
Australija - Brazil 3:2
JAR - Kina 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!