Nogomet

Vukas: "Od Tudora sam puno naučio i pomogao mi je u trenerskom profiliranju"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.06.2019.
Vukas: "Od Tudora sam puno naučio i pomogao mi je u trenerskom profiliranju"
Foto: FaH

Hari Vukas kratko je radio kao prvi trener u Hajduku, uglavnom je bio pomoćnik, a sada će voditi Zrinjski iz Mostara. To vidi kao veliki izazov...

Hari Vukas od ovog ljeta je trener Zrinjskog iz Mostara. Splitski stručnjak vrlo brzo postigao je zajednički jezik s upravom mostarskog kluba.

"Zvali su me iz Zrinjskog, našli smo se, razgovarali i vrlo brzo dogovorili. Ovo je sigurno izazov, Zrinjski je u BiH u vrhu, a tome svjedoče i njegovi rezultati u zadnjih šest godina. Riječ je o jako kvalitetnom klubu i za mene je ovo zanimljiva priča", kaže Vukas za Sportske novosti.

Pripreme su započele, a ambicije baš i nisu male.

"Krenuli smo u četvrtak i zadovoljan sam tijekom priprema. Sljedeću nedjelju idemo na deset dana u Čatež, tamo ćemo odigrati tri pripremne utakmice i nakon toga vratiti se u Mostar. Vrlo brzo je ždrijeb, u njemu smo nositelji i vidjet ćemo tko će biti protivnik. Pred sebe smo stavili za cilj vratiti titulu prvaka u Mostar, u Europi odigrati barem šest utakmica i u Kupu proći dalje od četvrtfinala."

Vukas ističe jedno ime koje mu je pomoglo u trenerskom sazrijevanju i koje mu je pomoglo da postane trener kakav je danas. Riječ je o Igoru Tudoru.

"Dugo sam radio s Igorom Tudorom i bio dio njegovog stožera. On je odličan trener i od njega sam puno naučio s obzirom da je dobar dio karijere proveo u Juventusu i radio s velikim trenerima. Puno toga naučio je u talijanskom nogometu i pomogao mi je u trenerskom profiliranju. Dugo smo blisko surađivali i uživao sam u tom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!