Nogomet

Kostarika rutinski do visoke pobjede u prvom kolu Gold Cupa

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.06.2019.
Kostarika rutinski do visoke pobjede u prvom kolu Gold Cupa
Foto: EPA

Odigrane su utakmice prvog kola skupine B Gold Cupa u kojem su Kostarika i Haiti kao favoriti došli do pobjede...

Kostarika nije imala nikakvih problema na otvaranju Gold Cupa, protivnik je bila Nikaragva koja je svladana s visokih 4:0. Šetnja za Kostarikance u susretu u kojem je pitanje pobjednika riješeno već u prvih 45 minuta.

Domaćin je bio dosta bolji protivnik u San Joseu u jednom od prvih susreta Gold Cupa u povijesti koji je igran izvan SAD-a, Meksika ili Kanade.

I bez Keylora Navasa koji još jednom preskače Gold Cup Kostarika je glatko slavila, a golijadu je otvorio već u sedmoj minuti Bryan Oviedo. Nije se dugo čekalo na novi pogodak, u 19. minuti Celso Borges podiže na 2:0 da bi gol Eliasa Aguilara u završnici prvog dijela ponudio konačan odgovor o pobjedniku ovog dvoboja.

U drugom dijelu Kostarika je došla i do četvrtog pogotka preko Allana Cruza i tako i definitivno potvrdila pobjedu u ovom susretu s visokih 4:0.

U susretu koji je prethodio nastupu domaćina, Haiti je s 2:1 bio bolji od Bermuda. Iako su Bermuda imala prednost na poluvremenu u nastavku susreta kvalitetniji Haićani ipak su napravili preokret i upisali pobjedu.

Dante Leverock iz irskog Sligo Roversa u završnici prvog dijela neočekivano je doveo Bermuda do vodstva, no u drugom dijelu je Frantzdy Pierrot s dva gola donio Haitiju preokret i očekivanu pobjedu.

Gold Cup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Haiti2:1Bermuda
Kostarika4:0Nikaragva
1Haiti 36:2+49
2Kostarika 37:3+46
3Bermuda 34:403
4Nikaragva 30:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!