Vodeni sportovi

Hrvatska uvjerljivom pobjedom protiv Kazahstana započela Super Finale

Petar Jenjić • utorak, 18.06.2019.
Hrvatska uvjerljivom pobjedom protiv Kazahstana započela Super Finale
Foto: FaH

U prvom kolu skupine B Super Finala Svjetske lige, hrvatski vaterpolisti nisu imali nikakvih problema protiv slabašnog Kazahstana...

Kao što su i najavljivale, Barakude su danas odradile malo jači pucački trening. Prije susreta protiv Srbije i Australije, hrvatski vaterpolisti uvjerljivom predstavom svladali su Kazahstan.

Ako je uopće bilo nekih nedoumica, one su riješene već u prvoj četvrtini. Hrvatska je nakon par minuta igre imala velikih 4:0 i bilo je jasno da Kazahstan ne može pružiti jači otpor. Na poluvremenu je već bilo 11:2 i Kazahstancima je preostalo samo da ne potonu potpuno.

Nije im pomoglo jer su Barakude bile uvjerljive, rezolutne i pucački sjajne. Golovi su se nizali, prednost je samo rasla i na kraju je Hrvatska slavila s uvjerljivih 20:4. Najbolji je kod naše momčadi bio Ante Vukičević s četiri pogotka, dok je Andrija Bašić dodao tri. Kod Kazahstana, Miras Aubakirov zabio je dva gola.

Sutra Hrvatsku očekuje veliki derbi protiv Srbije koja je prvi favorit za osvajanje. Utakmica u Beogradu počinje u 21 sat.

Svjetska liga, Super Finale, 1. kolo:
Hrvatska - Kazahstan 20:4 (5-2, 6-0, 3-0, 6-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!