Nogomet

Gračan: "Kaskali smo za Rumunjima, a izlazak Brekala nas je poprilično poremetio"

Mihaela Bradovski, hns.family • srijeda, 19.06.2019.
Gračan: "Kaskali smo za Rumunjima, a izlazak Brekala nas je poprilično poremetio"
Foto: EPA

Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan održao je konferenciju za medije po završetku dvoboja s Rumunjskom na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu. Mladi hrvatski nogometaši Europsko su prvenstvo otvorili 1:4 porazom...

Mlada hrvatska selekcija svoj je put na Euru započela porazom, a problemi za izabranike Nenada Gračana krenuli su već s početkom susreta ozljedom Josipa Brekala. U međuvremenu, između trenutka u kojem je hrvatski ofenzivac ozlijeđen pa do njegova izlaska primljen je i pogodak s bijele točke.

"Nismo očekivali ovakav poraz. Treba čestitati odličnoj Rumunjskoj, a mi smo na početku bili previše impresionirani, primili dva pogotka i kroz cijelu utakmicu vidjelo se mnogo tehničkih pogrešaka. Upravo smo o tome bili i pričali, ključni su natjecateljski nogomet i kontinuitet u klubovima", riječi su kojima je izbornik Gračan započeo svoj komentar na uvodni poraz na koje se zatim nadovezao:

"Veliki je uspjeh što smo ovdje došli, svi su suparnici sjajni. Pokušat ćemo izvući pouke iz ovog poraza, u sportu i poraz može biti pobjeda ako se shvate uzroci poraza."

"Nažalost, bilo je dosta ozljeda, pokušavali smo to u ova dva tjedna popraviti, ali nismo uspjeli. Bile su dvije faze utakmice kada smo djelovali sigurnije, imali situacije za izjednačenje kod 2:1, a treći rumunjski pogodak slomio je igrače i teško se bilo poslije toga vratiti. Sada se moramo odmoriti i pripremiti za ono što slijedi".

Gračan je u svom osvrtu na susret naglasio kako su bili svjesni s koje strane prijeti najviše opasnosti, a potom je otkrio i kako Brekalo vjerojatno neće upisati niti jedan nastup do kraja Prvenstva.

"Upozoravali smo na treningu da treba zatvarati tu desnu stranu, no ipak su nam tamo stvarali šanse i to nije bilo kvalitetno odrađeno u fazi obrane. Brekalo je napravio magnetsku rezonancu i vjerojatno je za njega Prvenstvo završeno. Koljeno ga boli, nije mogao nastaviti, a njegov izlazak nas je poprilično poremetio."

Hrvatski se izbornik osvrnuo i na samog prvog protivnika njegove selekcije, a rumunjsku agresivnost apostrofirao je kao ključnu na putu do tako visokog slavlja.

"Hagi je izuzetan igrač. Vidi se njegova kvaliteta, daje ton rumunjskoj igri, ali ovaj kadar ima i druge odlične pojedince. Zato i igraju već sedmorica za seniorsku reprezentaciju. Rumunjska je već u kvalifikacijama dokazala da se može nositi sa svima, uključujući i Francuze i Engleze. Ovakvom agresivnošću može napraviti mnogo, ta je agresivnost bila ključ jer smo uvijek kaskali za Rumunjima. Potom su iskoristili sve naše pogreške."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!