Nogomet

Meksikanci novom pobjedom održavaju vrh svoje skupine

Branimir Korać • četvrtak, 20.06.2019.
Meksikanci novom pobjedom održavaju vrh svoje skupine
Foto: EPA

Odigrane su utakmice drugog kola skupine A Gold Cupa, a favoriti su uspješno odradili posao. Meksiko je potvrdio status favorita protiv Kanade i slavio je s 3:1...

Meksiko je svladao Kanadu s 3:1 i tako je zadržao stopostotan učinak te potvrdio prvo mjesto uoči sljedeće faze natjecanja. Zaslužena pobjeda Meksikanaca u zanimljivom dvoboju u kojem su i jedni i drugi imali dosta prilika.

U 37. minuti Meksikanci su ostali hendikepirani nakon što su ostali bez ozlijeđenog Ericka Gutierreza kojeg je zamijenio Andres Guardado.

Tri minute kasnije Meksiko je stigao do vodstva. Borjan je odlično obranio prvi pokušaj Jimeneza, ali lopta je došla do Roberta Alvarada koji iz blizine zabija za vodstvo.

Na početku drugog dijela Meksikanci povećavaju vodstvo. Upravo Guardado fantastičnim udarcem s više od 20 metara pogodio je poluvisoko u kut i povisio na 2:0.

Nada Kanađanima javila se 15 minuta prije kraja kada je David uzeo loptu neopreznom Arauju, zatim proigrao Lucasa Cavallinija, a on pogađa za 2:1.

Kratko je trajalo zadovoljstvo Kanade, dvije minute kasnije obrana je jako loše reagirala, kaznili su to Meksikanci, točnije još jednom Guardado koji postavlja konačnih 3:1.

Na kraju zaslužena pobjeda Meksika koji je odradio sjajan posao u ovom susretu te će kao prvoplasirani iz skupine u nokaut fazu.

U dvoboju autsajdera skupine Martinik je s 3:0 svladao Kubu. Kubanci tako ostaju zabetonirani za dno ljestvice bez osvojenog boda i s gol razlikom 0:10 u dvije utakmice.

Strijelci za Martinik bili su Joris Marveaux, Stephane Abaul i Kevin Fortune. Kubanci su utakmicu završili s igračem manje nakon isključenja Erika Riza deset minuta prije kraja.

Gold Cup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kuba0:3Martinik
Meksiko3:1Kanada
1Meksiko 313:3+109
2Kanada 312:3+96
3Martinik 35:7-23
4Kuba 30:17-170

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!