Vodeni sportovi

Srbija u kišovitom trileru svladala Barakude, presudio peterac na samom kraju susreta

Jan Šneler • nedjelja, 23.06.2019.
Srbija u kišovitom trileru svladala Barakude, presudio peterac na samom kraju susreta
Foto: FaH

U finalu Svjetske lige koje je odigrano u Beogradu, Srbija je svladala Hrvatsku rezultatom 12:11 te osvojila naslov i direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju...

Hrvatska - Srbija 11:12 (3:1, 2:5, 3:1, 3:5)

Hrvatska: Marko Bijač (9 obrana), Hrvoje Benić 0, Loren Fatović 2, Luka Lončar 0, Maro Joković 1, Ivan Buljubašić 1, Ante Vukičević 5, Andro Bušlje 1, Lovre Miloš 0, Josip Vrlić 1, Anđelo Šetka 0, Xavi Garcia 0, Ivan Marcelić

Srbija: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić 3, Ognjen Stojanović 0, Sava Ranđelović 0, Miloš Ćuk 1, Duško Pijetlović 0, Nemanja Vico 0, Milan Aleksić 0, Nikola Jakšić 1, Filip Filipović 4, Andrija Prlainović 1, Stefan Mitrović 1, Branislav Mitrović (9 obrana)

Šut: Hrvatska 11/28, Srbija 11/31

Igrač više: Hrvatska 6/14, Srbija 4/14

Peterci: Hrvatska 3/3, Srbija 2/2

Kontranapadi: Hrvatska 1/1, Srbija -

Izgubljene lopte: Hrvatska 12, Srbija 9

Osvojene lopte: Hrvatska 7, Srbija 10

Blokade: Hrvatska 1, Srbija 3

Kao što smo i najavljivali, finale između Hrvatske i Srbije bilo je sjajno. Iako se radilo o finalu Svjetske lige, a ne nekom većem natjecanju, ovakvi derbiji prava su poslastica. Utakmica je bila vrlo uzbudljiva, na kraju i na granici regularnosti zbog velikog pljuska i vjetra, ali možemo reći kako je Srbija zasluženo slavila protiv prilično dobre Hrvatske rezultatom 12:11.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu. Odlično je prostor otvarao Josip Vrlić i izborio se za isključenje ili peterce. Hrvatska je imala dva peterca u prvoj četvrtini i precizno su ih iskoristili Ante Vukičević i Maro Joković.

Početkom druge četvrtine još jednim petercem Lorena Fatovića Hrvatska je povela s velikih 4:1, no to kao da je uspavalo Barakude jer je Srbija uspjela potpuno preokrenuti rezultat i serijom od pet pogodaka doći do vodstva od 6:4. Ipak, pogotkom Vukičevića Hrvatska uspijeva smanjiti na jedan pogodak zaostatka prije poluvremena.

U nastavku susreta, Hrvatska ponovno bolje otvara utakmicu i u zadnjih osam minuta ulazi s prednošću od 8:7. Igralo se gol za gol u posljednjoj četvrtini, Hrvatska je imala priliku dva puta doći do dva gola prednosti, ali nije uspjela. U tim trenucima, pri vodstvu Barakuda 9:8, Dušan Mandić sjajnom je šraubom zabio za izjednačenje Srbije i zabio jedan od najljepših pogodaka u natjecanju.

Minutu prije kraja Filip Filipović donosi Srbiji minimalnu prednost od 11:10, ali Vukičević uspijeva iskoristiti igrača više i pola minute do kraja zabija za 11:11. Drama je bila na vrhuncu, kiša je sve jače padala pa su se događanja u bazenu sve slabije vidjela. Petnaestak sekundi prije kraja, Srbija je dobila peterac kojeg je precizno realizirao Filipović.

Ostalo je premalo vremena za posljednji napad kojeg je Hrvatska doduše prilično loše odradila pa je čak posljednji šut uzeo vratar Marko Bijač koji je otišao u napad. Kod Hrvatske je najbolji bio Vukičević s pet pogodaka, dok je Mandić za Srbiju postigao četiri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!