Copa America 2019., skupina B, 3. kolo, 23.06.2019, 21:00 h, Porto Alegre, Arena do Gremio
Suci: Julio Bascuñán (Čile)
Katar
Katar
0:2 Argentina
Lautaro Martinez 4'
Sergio Agüero 82'
Argentina

Argentina pobjedom protiv Katara izborila četvrtfinale Copa Americe

Marjan Kreševac • nedjelja, 23.06.2019.
Argentina pobjedom protiv Katara izborila četvrtfinale Copa Americe
Foto: EPA

Argentina je u trećem kolu skupine B hvatala posljednji vlak za četvrtfinale Copa Americe. Argentincima je igrala jedino pobjeda protiv Katara u čemu su na kraju i uspjeli zahvaljujući pogocima Martineza iz četvrte i Agüera iz 82. minute...

Katar
Argentina
Katar
Argentina
1
Saad Al Sheeb
2
Pedro Miguel Correia
(do 85')
15
Bassam Al-Rawi
16
Boualem Khoukhi
14
Salem Al-Hajri
(do 77')
5
Tarek Salman
10
Hassan Al-Haydos
12
Karim Boudiaf
6
Abdulaziz Hatem
19
Almoez Ali
11
Aktam Afif
Pričuvni igrači
9
Abdullah Al-Ahrak
77'
8
Hamil Ismail
85'
 
Trener
Felix Sanchez
1
Franco Armani
4
Renzo Saravia
2
Juan Foyth
(do 85')
17
Nicolas Otamendi
3
Nicolas Tagliafico
16
Rodrigo De Paul
5
Leandro Paredes
20
Giovani Lo Celso
(do 55')
10
Lionel Messi
22
Lautaro Martinez
(do 76')
9
Sergio Agüero
Pričuvni igrači
8
Marcos Acuna
55'
21
Paulo Dybala
76'
6
German Pezzella
85'
Trener
Lionel Scaloni

Od prvog sučevog zvižduka Argentina je bila ta koja je zagospodarila terenom i posjedom. Jurnuli su Argentinci sa željom da što prije postignu pogodak i osiguraju mirniji nastavak susreta i postignu konačni cilj, a to je odlazak u četvrtfinale. Prvu priliku na susretu imao je u trećoj minuti Messi, no njegov udarac s ruba šesnaesterca iako jak bio je neprecizan i lopta je otišla visoko preko gola.

Samo minutu kasnije u lijepoj prigodi je Martinez, ali poveo se za primjerom Messija i zapucao lijepu priliku iz blizine. No ubrzo se iskupio za to, branič Katara kardinalno je pogriješio odigravši idealni pas za Martineza koji se našao usamljen na nekih dvadesetak metara od gola, ušao je u kazneni prostor i prizemnim udarcem spremio loptu u mrežu uz desnu stativu.

Nije se Argentina zaustavila nakon postignutog pogotka i dalje je pritiskala znajući da bi im drugi gol gotovo sigurno riješio pitanje prolaska skupine. Najbolju priliku za to imao je Agüero u 22. minuti susreta kada je nakon slobodnog udarca dočekao centaršut i pokušao glavom, ali lopta odlazi pored desne vratnice. Prvak Azije probudio se tek u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i to kako, Bassam Hisham Al-Rawi odapeo je iz slobodnog udarca, prebacio zid no Armanija na golu Argentine pomazila je sreća kada je lopta odsjela na okviru gola.

I u drugom poluvremenu ista slika na terenu, Argentina dominira i stvara prigode, a svakako valja izdvojiti onu Agüera iz 60. minute. Primio je Agüero jedno dodavanje u šesnaestercu pucao, ali od nekud se pojavio branič Katara i u klizećem startu blokirao njegov pokušaj. No u 82. minuti nitko više nije mogao zaustaviti Agüera. Primio je Argentinac loptu na nekih 30 metara od gola, sjajno nanizao nekoliko braniča i s desne strane kaznenog prostora pogodio suprotni kut katarskog gola.

Copa America 2019., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Katar0:2Argentina
Kolumbija1:0Paragvaj
1Kolumbija 34:0+49
2Argentina 33:304
3Paragvaj 33:4-12
4Katar 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!