Vodeni sportovi

Benić: "Željeli smo pobijediti, ugođaj je bio vrhunski, no bit će prilike za revanširati se"

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.06.2019.
Benić: "Željeli smo pobijediti, ugođaj je bio vrhunski, no bit će prilike za revanširati se"

Hrvatska vaterpolska reprezentacija iz Beograda se, sa završnog turnira Svjetske lige vraća kao srebrna. Na nastup i poraz u posljednjim trenucima osvrnuli su se izbornik Ivica Tucak te Hrvoje Benić i Luka Lončar...

U finalnoj utakmici protiv Srbije Barakude su izgubile rezultatom 11:12, a igru svojih izabranika Ivica Tucak prokomentirao je riječima:

"Žao mi je jer smo ih imali! Imali smo i igru i rezultat. Dok smo imali snage i koncentracije to je izgledalo savršeno. Međutim upali smo u rupu koja je definitivno uvjetovana umorom, no na to se sada ne možemo osvrtati. U ovim trenucima mogu jedino čestitati našim momcima na odlično odigranoj utakmici. Srca su lomili u bazenu, padali, vraćali se... No kada smo u posljednjoj četvrtini poveli primili smo onaj nesretan i nespretan posljednji gol. No nemam što zamjeriti momcima. Junački smo odradili utakmicu."

Na Tašmajdanskom bazenu vladala je fenomenalna atmosfera koju niti kiša nije uspjela poremetiti iako je u posljednjoj četvrtini utakmice bilo skoro nemoguće pratiti igru s obzirom na veliku količinu padalina. Utakmicu je pratilo oko četiri tisuće ljudi.

"Igrati pred ovakvom publikom je zaista fenomenalno i motiv više. Željeli smo pobijediti. Ugođaj je bio vrhunski. No bit će prilike za revanširati se", rekao je reprezentativac Hrvoje Benić.

Najbolji strijelac Barakuda bio je Ante Vukičević s pet postignutih pogodaka dok je dva zabio Fatović, a po jedan Joković, Buljubašić, Bušlje i Vrlić.

"Šteta, bili smo jako blizu. Smatram da smo većinu utakmice bili bolja momčad. No poljuljalo nas je nekoliko grešaka i tu smo izgubili utakmicu. Ne bi si smjeli to dozvoliti. No iz toga ćemo izvući neke pouke i za Svjetsko prvenstvo se bolje pripremiti", prokomentirao je kratko nakon dvoboja hrvatski bek, Luka Lončar.

Sa završetkom turnira Barakude odlaze na kratki odmor do okupljanja u Šibeniku gdje se nastavljaju pripreme uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo. Barakude u obranu zlata u Južnoj Koreji putuju 8. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!