Ostali sportovi

Pucar svladao Lebessona i ušao u polufinale Europskih igara

Jan Šneler • utorak, 25.06.2019.
Pucar svladao Lebessona i ušao u polufinale Europskih igara
Foto: FaH

U četvrtfinalu Europskih igara u Minsku, hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar slavio je protiv devetog nositelja Emmanuela Lebessona...

Sjajne vijesti dolaze iz Minska gdje je na Europskim igrama Tomislav Pucar ušao u polufinale natjecanja u stolnom tenisu. Protiv devetog nositelja Emmanuela Lebessona Pucar je igrao sjajno i rezultatom 4:1 ušao u borbu za medalje.

Prvi set pripao je Francuzu iako je objektivno Pucar to trebao okončati u svoju korist. Vodio je s 10:8, imao dvije set lopte, ali Lebesson se spasio i s četiri poena u nizu poveo. Ipak, hrvatski stolnotenisač uzvraća udarac u sljedećem setu.

Ovoga puta Lebesson ima 10:9 i set loptu, ali Pucar s tri poena u nizu dolazi do izjednačenja u setovima. Kao da su se stolnotenisači dogovorili da će završnica i trećeg seta biti jednako napeta. Ponovno u trećem setu Pucar ima 10:8, još jednom Francuz spašava set lopte, ali kada se činilo da bi mogao ponoviti uspjeh iz prvog seta, hrvatski stolnotenisač osvaja dva poena u nizu i s 12:10 dolazi do slavlja u trećem setu.

U posljednja dva seta, Pucar je igrao sve bolje i uvjerljivije. Tome svjedoče i rezultati. U četvrtom je slavio s 11:7, dok je u petom finiširao meč s 11:6. U polufinalu Pucara očekuje stolnoteniski velikan. Naime, protivnik će mu biti Timo Boll jedan od najboljih europskih igrača u novijoj povijesti.

Europske igre, stolni tenis (m), četvrtfinale:
Emmanuel Lebesson (FRA, 9) - Tomislav Pucar (HRV, 12) 1:4 (12-10, 10-12, 10-12, 7-11, 6-11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!