Nogomet

Engleskinje rutinski svladale Norvežanke i ušle u polufinale Svjetskog prvenstva

Jan Šneler • četvrtak, 27.06.2019.
Engleskinje rutinski svladale Norvežanke i ušle u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Slavljem Engleske protiv Norveške dobili smo prvog polufinalistu na Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene koje se održava u Francuskoj...

Nakon što su prije četiri godine završile na trećem mjestu, reprezentativke Engleske sada su ponovno u borbi za medalju. U četvrtfinalu na ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu, Engleska je uvjerljivo slavila protiv Norveške te se plasirala u polufinale.

Od početka je sve krenulo dobro za Englesku. Norvežanke su uspavano počele i to su iskoristile Engleskinje koje su napravile sjajnu akciju i preciznim udarcem Jill Scott došle do vodstva. Bolju igru u prvom dijelu Engleska je okrunila još jednim pogotkom tik pred poluvrijeme kako bi dodatno otežala povratak Norveškoj.

Ovoga puta nepažnju obrane iskoristila je Ellen White i s nekoliko metara neometano poentirala za 2:0. Norveška je imala još šanse za povratak, ali u 57. minuti sve je bilo riješeno. Nakon skraćenog kornera, lopta dolazi do Lucije Bronze koja s ruba šesnaesterca silovito tuče pod prečku i zabija za velikih 3:0.

Mogle su Engleskinje potpuno potopiti Norvešku, ali je u 83. minuti Nikita Parris promašila udarac s bijele točke. Englesku sada očekuje polufinalni ogled, a protivnik će biti bolji iz susreta Francuske i SAD-a.

Norway - England Rezultati uživo

Svjetsko nogometno prvenstvo (ž), četvrtfinale:
Norveška - Engleska 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!