Košarka

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina tijesno slavila protiv Slovenije

Branimir Korać • petak, 28.06.2019.
Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina tijesno slavila protiv Slovenije
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija u prvom susretu na turniru u Osijeku svladala je Sloveniju sa 65:63 i tako pobjedom otvorila turnir...

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina domaćin je turnira koji se održava u Osijeku, a uz nju nastupaju još i Slovenija, Izrael i Latvija. Prvi protivnici bili su Slovenci, a Hrvatska je u tom susretu slavila 65:63.

U susretu protiv Slovenije Hrvatska je mogla i uvjerljivije slaviti, imala je ugodnu prednost uoči završnice, a onda je dopustila Slovencima povratak u susret.

Posebno dobro Hrvatska je odradila drugu četvrtinu gdje je držala Sloveniju više od pet minuta bez postignutog poena, a tu je dionicu dobila čak s 21:4.

Još pet minuta prije kraja susreta Hrvatska je imala 11 poena prednosti, ali nakon toga uslijedilo je lošije razdoblje i Slovenija je u finišu dvoboja došla na samo poen zaostatka. Nakon toga Mateo Vidović ubacuje jedno slobodno bacanje i Slovencima ne ostaje dovoljno vremena za povratak.

U hrvatskom sastavu Darko Bajo ubacio je 11 poena, a po deset su dodali Toni Nakić (pet skokova) i Domagoj Šarić. Kod Slovenije Nejc Klavžar ubacio je 14 poena uz šest skokova, David Kralj 12 poena, a Miha Škedelj 11 poena uz sedam skokova.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!