Nogomet

Gvineja rutinski svladala Burundi, Madagaskar šokirao Nigeriju

Jan Šneler • nedjelja, 30.06.2019.
Gvineja rutinski svladala Burundi, Madagaskar šokirao Nigeriju
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice trećeg kola grupne faze Afričkog kupa nacija, a veliko iznenađenje priredio je Madagaskar koji je slavio protiv Nigerije i izborio prvo mjesto...

Polako se kompletira grupna faza Afričkog kupa nacija, a večeras smo dobili potpunu sliku u grupi C. Gvineja je pobjedom protiv Burundija zaokružila skupinu s četiri boda, dok je Madagaskar pobjedom protiv Nigerije dospio na prvo mjesto. Gvineja zasad ne stoji loše, iako jasno još nije osigurala prolaz dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Protiv Burundija koji je upisao treći poraz bez postignutog pogotka, Gvineja nije imala previše problema. Doduše puno im je pomogao Burundi koji je ostao s igračem manje u 12. minuti zbog isključenja Christophea Nduwarugira. To su iskoristili Gvinejci i prvo u 25. minuti preko Mohameda Yattara došli do vodstva, da bi u 52. minuti isti igrač potvrdio pobjedu Gvineje.

Veliko iznenađenje priredio je Madagaskar. Već u 13. minuti Lalaina Nomenjanahary odlično se snalazi nakon velike greške Nigerije i zabija za 1:0. Nigerijci su pokušali došli do izjednačenja, ali bez prevelikog uspjeha. U 53. minuti, Andria je pucao iz slobodnog udarca, lopta je promijenila smjer i prevarila vratara Nigerije te je Madagaskar imao velikih 2:0. Uz sve pokušaje, do kraja susreta, Nigerijci nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti.

U osmini finala Nigeriju očekuje drugoplasirani iz skupine F, a to će najvjerojatnije biti Gana. Madagaskar će pak igrati s nekom od trećeplasiranih momčadi iz skupina A, C ili D.

Afrički kup nacija, 3. kolo:
Burundi - Gvineja 0:2
Madagaskar - Nigerija 2:0

Afrički kup nacija, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Burundi0:2Gvineja
Madagaskar2:0Nigerija
1Madagaskar 35:2+37
2Nigerija 32:206
3Gvineja 34:3+14
4Burundi 30:4-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!