EP 2019. (U21), nokaut faza, finale, 30.06.2019, 20:45 h
Španjolska (U21)
Španjolska (U21) 2:1 Njemačka (U21)

Španjolska prvak Europe do 21 godine, Olmo zabio i Nijemcima u finalu!

Branimir Korać • nedjelja, 30.06.2019.
Španjolska prvak Europe do 21 godine, Olmo zabio i Nijemcima u finalu!
Foto: EPA

U finalnom dvoboju Europskog prvenstva do 21 godine Španjolska je svladala Njemačku s 2:1. Odličan nastup Španjolaca koji su odigrali dobru utakmicu i u finalu bili bolji protivnik i zasluženo slavili. Strijelac drugog pogotka za Španjolsku bio je Dinamov ofenzivac Dani Olmo...

Odlično finale u Udinama između Španjolske i Njemačke i na kraju ipak pobjeda Španjolaca 2:1. Španjolci su bili konkretniji, imali smislenije napade i bili su opasniji. Nijemci su imali dosta situacija u kojima su gubili lopte nepotrebno, a na kraju su morali priznati poraz.

Od prve minute za Španjolsku je zaigrao Dani Olmo i ponovno je bio među najboljim pojedincima susreta. Postigao je pogodak, bio je veliki problem za obranu Njemačke i još jednom je potvrdio vrlo visoku kvalitetu i ogroman potencijal.

Španjolska je povela već u sedmoj minuti. Oyarzabal je proigrao Ruiza koji fantastičnim udarcem izvana pogađa mrežu i dovodi Španjolsku u vodstvo.

Njemačka je u početku imala dosta problema i nije kreirala ništa prema naprijed, ali od sredine prvog dijela i ona se polako počela buditi.

U 34. minuti Španjolcima je progledano kroz prste. Vallejo je ružno i opasno startao na Waldschmidta, iako je zatražena pomoć VAR-a, Vallejo se izvukao samo sa žutim kartonom iako je trebao biti isključen.

U drugom dijelu Njemačka više nije imala što čekati, otvorila se i krenula po poravnanje, ali Španjolska je bila spremna. U 69. minuti došla je do drugog pogotka, Ruiz je pucao, Neubel je slabo intervenirao, lopta je došla do Olma koji rutinski zabija za 2:0.

Olmo je mogao doći do svog drugog gola deset minuta prije kraja, ali ovaj put okvir gola ga je zaustavio da bi Njemačka unije malo drame u završnici nakon što je u 88. minuti Amiri pucao iz vana, lopta je promijenila smjer i završila u mreži.

Rezultat se više nije mijenjao, ostalo je 2:1 i Španjolska je uzela titulu prvaka Europe do 21 godine.

EP 2019. (U21), nokaut faza

finale

Španjolska (U21)2:1Njemačka (U21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!